Pribeh kamosa, ktoreho som po dlhsom case vcera stretol.
Kamos maval v minulosti vaznejsie a dlhodobejsie problemy s ocami (zapaly,...). Na jar si po navrate z lesa nasiel kliesta, ktoreho vybral. Po vyse mesiaci (ziadna skvrna) od uhryznutia kliesta zapal spojiviek. Bez zjavnej priciny, na oci si dava pozor. Kedze vedel, ze borelioza sa moze prejavit aj takto, dal si u obvodaka spravit test na boreliozu (asi Elisa), pozitivny. Poslany na infekcne. Tam mu robili dalsi test (western blot). Kym prisli vysledky, stav sa mu zhorsil (zapal duhovky). Lekarka na infekcnom mu bez vysledkov testov ani na jeho naliehanie a vazny stav nedala ATB, posielala ho na ocne. Podarilo sa mu presvedcit inu doktorku. Po par tyzdnoch oci OK.
Western blot bol nakoniec tiez pozitivny, ocny ku ktoremu potom siel na kontrolu nic nezistil, ale povedal, ze pri zapaloch duhoviek ak nevedia pricinu, posielaju aj na testy na boreliozu.
Nechcem vediet v akom bludnom kruhu a na kolko by skoncil menej zorientovy jedinec.

Otazka pre znalcov podla vysledku western blot testov sa urcuje typ liecby (dlzka, druh antibiotik)?

A bonusove prekvapenie dnes rano je na fotkach - na lavom stehne vzadu ma nieco jemne svrbelo. Nebolo to od komara. Posledne dni som v lese nebol, vcera som sa chvilu motal v sandoloch po travnatych plochach v meste (nizka pokosena trava). Tento rok c. 2. Chodil som viac v lese aj pesi, na biku sa mi vyhybaju.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up