Odvtedy čo Wahoo pridalo podporu pre radary, tak som uvažoval nad Variou a čakal som na tohtoročné Black Friday zľavy. Aj napriek tohtoročnému ošiaľstvu čo sa týka čohokoľvek, čo je s bicyklom spojené som sa až bál, že nakoniec ani nebude v zľave, no nakoniec bola RTL515 na CRC za 150€, do týždňa bola doma a čakala na Vianoce. Samozrejme som využil pekné počasie posledné dva dni a išiel ho hneď aj vyskúšať, zvlášť v tomto počasí sa radar hodí, aby človek mohol ísť suchým stredom cesty a nemusel sa neustále obzerať za seba a vyhol sa tak v tom lepšom prípade vytrúbeniu, v prípade nepozorných vodičov aj zrazeniu. Zvlášť keď vďaka čiapke a vetru sa nemôžeme až tak spoliehať na sluch.

Pokúsim sa čoto spísať o kombinácii Varia + Wahoo pre tých, ktorí nad kúpou rozmýšľajú, ale nie sú si možno istí kombináciou dvoch konkurenčných značiek.
Prvé dojmy (veľmi subjektívne): Spárovanie s Wahoo Elemnt Bolt bolo bezproblémové, prebehlo za menej než minútu.
Taktiež inštalácia bola v pohode, v balení sú nástavce na normálnu sedlovku, aero sedlovku aj na airfoil sedlovku na časovkárskych bicykloch.
Z počiatku som trpel nedôverou, a keď dlho nič nesignalizoval, tak som sa preventívne otáčal, no to bolo spôsobené lockdownom a z toho prameniacou nízkou premávkou. Za zhruba tri hodiny na bicykli môžem povedať, že signalizoval všetky autá, niekedy aj niečo naviac (má pomerne široký záber, takže signalizuje aj autá na paralelne vedúcej ceste - napríklad pripajací pruh oddelenný pásom trávy alebo paralelne vedúce parkovisko. A napríklad aj jednotlivé vagóny vlaku, čo ide na trati niekoľko metrov od cesty ). Zvládol zobraziť až 6 za sebou idúcich áut, pokiaľ nejaké auto ide rýchlejšie, tak Wahoo pípne iným zvukom. Po uvoľnení cesty signalizuje tiež dodatočným zvukom, čo by snáď malo zabrániť tomu, že sa človek vráti po prvom aute naspäť do prostriedku v domienke, že už je cesta voľná.
Po rozbalení som Variu nenabíjal a po zhruba troch hodinách jazdy v režime blikania mi Wahoo hodilo notifikáciu, že je batéria slabá, no samotný radar nebliká na červeno, takže počítam, že cyklopočítač trochu preháňa. Reálnu výdrž po dlhšom užívaní sem doplním. Keď už hovorím o nabíjaní, Varia ma micro usb, čo je na jednu stranu sklamanie, na druhú stranu je to rovnaký konektor ako má Wahoo.
Na záver len doplním môj subjektívny pocit, že vodiči ma predbiehali s väčším rozostupom a častejšie aj používali blinkre, takže svetelná časť zjavne plní svoju úlohu (radar by mal pri priblížení vozidla blikať výraznejšie, no nesnažil som sa to vypozorovať, takže neviem povedať, či je to treba nejako dodatočne zapnúť, alebo je to zapnuté automaticky).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up