Nie ja blatníky, nosic ani svetlo neplanujem.. nikdy doteraz som to nemal, a nikdy mi to nechýbalo. Asi to je vec zvyku.. max nosim celovku a ked je tma dam tu .
Nechcem ti brať ilúzie, ale ak to myslíš s commutingom vážne, z toho sa rýchlo vyliečiš. Ja jazdím denne 50 km a rozmýšľal som podobne. Na fotke vidieť stručne evolučný vývoj. Všetky verzie nemám odfotené. Hore je produktová fotka, pod tým upravená v PC, čo som si spravil pre predstavu, ako asi bude vyzerať, keď príde. Tak aj bolo, ako prvé som ho oholil. Pri prvej jazde do práce som zistil, že blatníky by sa aj celkom hodili. Tak som ich nahodil späť, ale aspoň skrátil, ako vidieť na tretej fotke. Potom som zistil, že krátke blatníky sú platné ako hadovi noha a nadlepil som, čo som predtým urezal. Nakoniec som musel kúpiť nové 56 mm, lebo som dal aj širšie 45 mm plášte a predný sa už nedal nijako predĺžiť na rozumnú dĺžku. Naspäť išiel aj stojan, lebo je to pri takom bicykli veľmi praktické a momentálne mám vpredu aj zásterku, lebo (takmer) všetky predné blatníky sú krátke. A plánujem sa vrátiť k pôvodným 38-40 mm plášťom, lebo pri rýchlosti 40 km/h sú tie 56 mm blatníky nedostatočné.
Buď budeš jazdiť iba za pekného počasia, alebo stačí mokrá cesta a prídeš ako prasa. Záleží kde pracuješ a či sa môžeš osprchovať a prezliecť. Ale ak potrebuješ prísť do práce čistý, suchý a nespotený, tak rýchlo pochopíš, že nejaké to blato vnímaš ináč pri voľnočasovom výjazde a ináč keď jazdíš do práce.
Proste ja som oholil čo sa dalo, kúpil nové blatníky, širšie plášte, špekuloval s nosičom ktorý sa dá pripnúť na sedlovku, brašňami, stálo ma to všetko vyše 300 Ł aby to vyzeralo čo najviac cool a dospel som k tomu, že najlepšie to bolo tak ako to bolo od výroby.
A teraz viem čo naozaj potrebujem a využijem. Jazdím po rovine, tak to musí ísť viac ako 25 km/h, ináč ebajk nemá zmysel. Prevod to musí mať cca. 44/11. Počet prevodov nie je podstatný, keďže to už nebude jazdiť kopce a je to ebajk. Dnes by som bral aj ten Turbo Vado, alebo ak niečo lacnejšie, tak vyberal niečo z bicyklov určených na commuting, ktoré možno nie sú tak atraktívne ale sú funkčné.
Z toho čo tu bolo je najrozumnejší ten Apache čo ti núkal Zubesuch Ten vyzerá dobre.
Haibike_MY20_SDURO_Trekking_50_Gent.jpg

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up