visibility 545
comment 0
thumb_up0thumb_down

popokatepetl To závisí od testu, od toho aký vírusový antigén (proteín) je v tom teste použitý. Po infekcii (alebo po vakcinácii inaktivovaným/atenuovaným vírusom) imunitný systém tvorí široké spektrum protilátok proti rôznym antigénom vírusu - vtedy budeš pozitívny v hocijakom protilátkovom teste. Po vakcinácii hitech vakcínou - mRNA, rekombinantné vírusy - dostane imunitný systém pod nos len jeden, alebo zopár antigénov a teda tvorí užšie spektrum protilátok - pozitívny budeš len v takom teste, kde je použitý rovnaký antigén ako vo vakcíne.
Napr. na tomto linku https://www.coronavirus-diagnostics.com/antibody-detection-tests-for-covid-19.html prvý test je postavený na S1 spike proteíne - v takom teste budeš pozitívny po infekcii aj po vakcinácii Pfizerom. Druhý test je postavený na NCP nucleocapsid proteíne - v ňom budeš pozitívny po infekcii, ale nie po vakcinácii Pfizerom.

Aby som to zhrnul - seriozny labák sa ťa opýta, či si chceš overiť protilátky po infekcii, alebo či si vakcinovaný a akou vakcínou, aby vedeli použiť relevantný test a správne interpretovať výsledok. Neseriozny labák sa ťa nič neopýta, vyšetrí ťa, skasíruje a netrápi sa tým, že ti možno dal falošne negatívny výsledok.

Dakujem, sme sa o tom rozpravali a presne nieco take som chcel pocut. Ono s tymi ihlami a strekackami je bordel aj v Cesku. Vidim trochu do nemocnicnej lekarne FN Brno, jedna z najvacsich nemocnic v CR, maju na starosti aj vakcinacne centrum a polnu nemocnicu na vystavisti. Zatial sa vsetky vakciny riesia cez nemocnicne lekarne, tam ich stat rozdistribuuje a potom ich lekarne vydavaju doktorom a jednotlivym mobilnym tymom. Vela ich dokonca muselo nakupit mrazak, lebo mat dva mrazaky z toho jeden do vacsich minusovych teplot vobec nie je standardom. Nemocnica dostane od statu len vakciny, striekacky si musi zaobstarat sama. U tych ,,specialnych,, striekaciek ide iba o to, aby mali tenke ihly a maly pišuš na striekacke kde sa ta ihla nasadzuje. Tá časť tekutiny v ihle tam po učkovaní ostáva, lebo piestik tam už nezatlačí a v strekačke nemôže byť napr. vzduch, ktorý by to dotlačil. Mierka je rátaná až od tej valcovitej časti striekačky. S týmito stratami sa vždy ráta, preto dávajú výrobcovia tej tekutiny viac, Pfizer to ale prepískol a dal jej az o toľko viac, že sa tam dá vydolovať jedna dávka navyše, ale je to strašne natesno. Na ampulke je jasne napísané 5 dávok, je to dosť zavádzanie zákazníka. A to, že treba presnejšie a mierne drahšie striekačky fakt nikto minimálne do decembra netušil. 0,05 ml sa pri vakcínach nikdy neriesilo a objednalo sa to najlepsie dostupne najlacnejsie co malo dlzku a sirku ihly vhodnu na pichanie do svalu. Tie pfizery sa musia ešte zriediť. Jednou striekačkou sa natiahne fyziologicky roztok a striekne sa do ampulky s vakcinou a zamiesa sa, tym sa porusi blana na ampulke. Potom sa do ampulky pichne 5/6 striekaciek a natiahne sa potrebny objem. Moderna sa riedit nemusí, tam sa len tekutina rovno naberie do striekačiek, tam to vychádza pekne, niečo sa zvýši, ale nie až tolko aby bolo na ďaľšie striekačku. A s tými dodávkami sú naozaj problémy, frajerka sa teší ze budúci týždeň moze robit konecne svoju robotu a nenaberat vakciny ako robot lebo nie su dodavky.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up