Tak ako som sľúbil, skúsim napísať moje postrehy na môj nový Ebike enduro Mondraker Crafty RR. Berte to zatiaľ skôr ako pocity a porovnanie s predchádzajúcim Cube, ako nejaké technické dáta. Po bajk som si prišiel v piatok, všetko prebehlo hladko, v Kubici mi ho ešte podržali a tak s miernym zdržaním dorazil. Včera som prehodil pedále, sedlo, blatník, gripy urobil nejaké základné nastavenia a skočil do miestneho shopu, nech mi fúknu bezduše, nakoľko som už na duše rezignoval. Dnes som sa ho snažil trošku testnuť, no v lese je ešte katastrofálne veľa blata a chcem ho olepiť fóliou.

Prvý pocit s bicykla bol : Tank ! v podstate som sa nevedel vytočiť okolo dvojitých dverí vzdialených podľa normy 1,6m, Pripadal mi hrozne veľký, nemotorný a začínal som mať zmiešané pocity, hlavne keď zaň človek vyhodí veľké prachy. Sag sa mi na zadnom tlmiči zastavil na úctihodných 250 Psi ,predok nejakých 160.
35mm predstavec bola riadna facka, nakoľko na Cube bol tuším 65, tam mierne pohyby ešte riadidlá odpustili, tu to šlo okamžite do reakcie. Ďalšia vec bol dlhý reach, myslel som si že mi je bajk jednoducho veľký a nepôjde to. Po cca 15 min pocity zmizli a posledným doladením posedu a miernym posunutím sedla dopredu to bolo všetko OK. Veľmi sa mi páči systém vybratia baterky, je pripevnená z vrchu,pootočením kľčika sa uvoľní jazýček a baterka drží stále v západke. samotný kryt je pripevnený k batérii na koľajničkách a zároveň je všade naokolo tesnenie. veľmi múdro urobený systém.
Zroloval som si schody, vybehol nimi hore, neskôr som sa spustil asi 5 6 x z násypoveho telesa mosta ktorý ma min 45 stupňov. absolútne bez problémov. Všetko čo bolo povedané v recenziách sa v podstate udialo, stabilný vo vysokej rýchlosti a hlboké zjazdy mu nevadia, vďaka krátkemu predstavcu je Váha jazdca vždy niekde v polovici predného kolesa ale nie pred bicyklom. myslím že na cube by som už letel. Keďže som stretol kamoša a musel si Mondraker Vyskúšať, sadol som na jeho 27,5 endurko. po tej pol hodine jazdenia mi prišiel jeho bajk ako hračkársky , ako pre deti
Nevýhodou je určite polomer otáčania, nie je to žiadny " hravý funny trail ebike" ale skôr taká stabilná lokomotíva. Ja určite nejaké switchbacky robiť nebudem a keď si nasmerujem zadok do zatáčky cez brzdy budem skákať polmetrové odzemky motor ide uplne kontinuálne, ako som už spomýnal oproti 2 gen ktorá doslova kopala fakt neviem kedy a ako sa rozbieha, takisto ak stojím na mieste a jemne pohýnam pedálom nenastáva cukanie ako na dvojke. jedna drobnosť, ktorá mi vadí je tuhosť páčky sedlovky. Vraj to mondrakery majú takto, mne to príde že mám sedlo na doraz a niekde to drhne :/
Ďalšia vec, ktorá mi vadí a ak sa nezlepší sú brzdy. Viem, že im treba dať čas kým trošku začnú hrýzť, no najprv nebrzdili, a potom začali pískať tak dúfam, že som ich neodpálil.
Sram komponenty veľmi neovládam, vraj sú to schopné enduro brzdy, no neviem či na ubrzdenie 150kg kolosu nebude treba niečo ešte kusavejšie, teoreticky tam šmarím metaliky.
K tlmiči a vidlici som sa nevyjadril naschvál, zoskočením z pár schodov sa nedajú ešte komponenty dobre ohodnotiť, ale myslím si že to bude veľmi fajn.

Premýšľam ešte vymeniť držiak na Kiox za vertikálny smerom k jazdcovi, oficiálne neexistuje ale nejaký chalan ho predáva na ebay- to musím ale najprv premerať ako to bude s káblom a ovládaním.

Cez týždeň nahodíme fitlock fľašu , olepím ho a keď sa počasie umúdri, vybehneme na traily Objednávam ešte shotgun detskú sedačku, macride mi tam podľa mňa nevôjde, nakoľko je ten uhol už príliš, na shotgune sa dá sedačka nastaviť do požadovanej roviny.

Celkovo hodnotím stroj veľmi dobre, za dané prachy je to fajn kúpa, už sa len naučiť jazdiť a využiť aspoň z časti daný potenciál.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up