Čaute,

chcel by som sa spýtať ako slovenské právo chápe vyhradenie práva na zmenu špecifikácie a komponentov bez predchádzajúceho upozornenia zo strany výrobcu, dovozcu, predajcu?

Pochybujem, že sa jedná o klauzulu, ktorá komukoľvek dovoľuje dodať čokoľvek. Skôr to chápem tak, že nemusí výrobca oznamovať celému svetu, že zmenil špecifikáciu a Ghost Nirvana Tour Base MY 2021 sa už nebude predávať s touto prehadzovačkou ale inou, poprípade inou vidlicou a podobne.

Môj prípad. Objednal som si práve spomínaný Ghost Nirvana Tour Base 2021 veľkosť L. Všade v špecifikáciách má uvedenú vidlicu SR Suntour XCR 34 LOR DS Air 80 mm (XS) 120 mm (S-XL). Bajk však prišiel s vidlicou, ktorá má 32mm hrúbku vnútorných nôh. Aj je to na nej vyznačené . Nie je to XCR 34 ale XCR 32 Boost. Nie je to závratná zmena, ale zamrzí to.

Nie som prvý čo si to všimol. Niektorí z PL už kontaktovali výrobcu/distribútora a dostali v krátkosti odpoveď, že pre neho je to klauzulou "Výrobca si vyhradzuje právo na zmenu a/alebo zlepšenie dizajnu a komponentov bez predchádzajúceho upozornenia." uzavretý prípad.

medzinárodná stránka už zmenila špecku
https://www.ghost-bikes.com/bikes/hardtail/bike/nirvana-tour-base-2021
slovenský distribútor ešte nie
https://www.ghost-bikes.sk/produkt/ghost-nirvana-tour-base-crazy-cherrycoral-island/5611

Keďže už mám bajk doma a nestál úplne majlant, asi kašlem na to a nebudem to riešiť ďalej ako po upozornenie distribútora. Túto sezónu odjazdím s týmto 'zázrakom' a ďalšiu zimu to upgradnem vidlu. Dosť sa to s 29" kolesom krúti, ale čo už.

Každopádne ma zaujíma, čo by ste robili vy? Čo reálne umožňuje tá klauzula zmeniť a akým spôsobom? Je možné, že po komponentovej stránke bude dodaná úplne iná špecifikácia?

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up