Z môjho pohľadu to bol výborne zorganizovaný maratón a v úvode sa i touto cestou chcem poďakovať organizátorom i samotnému pánovi riaditeľovi za vytrvalosť i za nepriazne počasia..

Dlho som váhal, či ísť, či nie..ako každý rok som sa prebudil do upršaného rána a nastala dilema, podniknúť cestu do súľova, či ostať doma, ísť do Suľova a fotiť, či pretekať, ak pretekať strednú, či krátku..a tak som bol v Súľove okolo 7.45h a až do 8.30h som sedel v aute a tuho premýšlal..

Nakoniec som sa rozhodol pre strednú, prestalo pršať..
Prezenčka bola rýchlo odbavená, ja rýchlo späť pri aute a nástup na prvú vlnu..
Štart..pohodové tempo, prvé lúky a prvé pády, brod v polmetrovej vode, asfalt, Bodina..chuť to zabaliť..ani dole kopcom a s ťažkosťami hore, rozmočený terén, blato, voda..občestvovačka vo Vrchteplej (ochotní ľudia, wapka). Stúpanie po lúkach, zjazd do Súľova. Po lúkach to bol pre mňa riadny masaker, plášte nedržali a tak som aj strácal sekundy.
V Súľove riadne pršalo a cesta na sedlo Javor sa niesla v takomto duchu (dosť pomohli aj pomocníci pri skalných prahoch..). V zjazde do Hrabového sa mi zasekla reťaz od nánosov blata, ale naštastie to bol môj jediný problém na trati. Od tohto úseku to boli v podstate enduro preteky až po Hričovské Podhradie, blato sa miešalo s trávou, vodou, našťasie kyblová wapka v Podhradí fungovala veľmi dobre..
Od tohto úseku bolo síce stúpanie na Rôsoviny, ale v podstate po tvrdom teréne takmer až do ciela s výnimkou blativého úseku a lúk do Podhoria a samotného Súľova..

Značenie bolo dokonalé, nedalo sa zablúdiť a keby ani nebolo, tak podľa stôp sa dalo ísť..
Občerstvovačky OK, príjemný a ochotný ľudia, hoci v tomto počasí aké bolo sa žiadalo viac umývačiek (ale to sa nedá dopredu naplánovať)..
Prezenčka v pohode, dlho som nestál a bola plynulá..
Trasa: náročná, ale pekná..a páčil sa mi aj kultúrny program, lambada..
Parkoval som na ulici pri domoch, takže OK, na lúku by som mojím autom asi nevyšiel, lepšie bolo ihrisko z minulého roku (hoci teraz to bolo bližšie k štartu).
Wapiek bolo dosť, ale i tak sa mi to zdalo pomalé,ale to závisí asi od ľudí..

Celkovo som spokojný, len nech nám nabudúci rok vyjde konečne i počasie!!
Kto to je

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up