Jaroh mohli by sme ich premenovať na "obyvateľov v suburbánnych oblastiach". Kúpili si tam bývanie v rámci svojich možností (nemali na cenu bytu v meste, chceli záhradku, bývať na vidieku, atď.), pracujú v meste, chodia im tam deti do školy a na krúžky a potrebujú sa prepravovať. To nie je o chránenom druhu, to je o tom, že oni pracujú, platia dane a vyberajú si dopravu, ktorá najlepšie vyhovuje ich životnej situácii.

Každopádne si nepredstavujem "rýchle riešenia", ktoré sú postavené na útlaku tejto vskutku veľkej skupiny produktívneho obyvateľstva, ktorej potreby si sa rozhodol nielenže ignorovať, ale ich priam ostrakizuješ.

Poznám celý rad ľudí, ktorí rozmýšľajú v šablóne: "Hajzel za volantom si apriori zaslúži trest." Takto sa politika nerobí. Pointa je v poskytnutí alternatívy, ktorá nemôže byť postavená na tom, že budeme drviť skupinu ľudí, lebo momentálne je to v istých kruhoch cool. Niečo mi to bolestne pripomína.

Pre mňa nie je bariérou, že prestavba systému dopravy bude nejaký čas trvať, všetko niekedy začalo nejakou ideou, možno by stačilo pozrieť sa, ako si to dopravní inžinieri predstavovali v roku 1970...
Poďme začať, krok za krokom.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up