Ja som si teraz kúpil Nikon S4000 ale rozhodoval som medzi ním a S3000 info je tu ten S4000 má náchylnejší na poškodenie (je veľký) displej ale foťák na fotenie za dobrých podmienok je v poho. Značku som si vybral pretože mám totožnú aj zrkadlovku.Bral som ho na fotenie na biku a občasnú pohotovú fotku. Môžeš ho temer stále nosiť so sebou. Ak chceš ale robiť poriadne fotky na to je zrkadlovka. Zásada je vo veľkosti čipu a nie MPx. Pre názorný príklad: keď dáš napr. na čip o rozmere 1 x1,5 cm 10alebo 13 MPx uvedom si akú veľkosť bude mať jednotlivý bod a koľko svetla prijme.Kompakt má podobnú veľkosť. Zrkadlovka má až do veľkosti kinopolíčka tzv FullFrame. Pri kompaktoch na ISO zabudni od 300-400 je nepoužiteľné narastie ti akurát šum tj. zosilni prijaté svetlo ale na úkor kvality. Hodím ti pre porovnanie foto so zrkadlovky Nikon D90 a kompaktu Lumix (Panasonic) UZ18(cena cca 350Eur)za tých istých podmienok cez automatiku.Vidíš tam šum a na okrajoch vinetáciu.
Na lepšie foto mám zrkadlo a na také dokumentačné a iné kompakt. Zrkadlo by som na bika určite nebral(tá váha a možnosť poškodenia taktiež aj rozmerom.) to je skôr na dovo, výlety a rodinné foto.
Na tej stránke si môžeš čo to prečítať o fotení (Fotoškola) je tam kopec super vecí. Na kompakty pozerajú dosť ,,zhora'' pretože foteniu sa venujú.Ak si niečo vyberieš nájdi si na to niekde recenzie aj s fotkami. MPx a Ultrazoom sú len obchodné oblbovačky. Dúfam že som prispel kamienkom do mozaiky Ešte jedna rada na záver: zober do obchodu kartu a urob zopár skúšobných fotiek a doma si ich porovnaj čo sa ti bude viac páčiť. Extra veľké rozdiely tam nebudú, ale možno ti budú niektoré funkcie vyhovovať viacej. Prajem ti šťastie pri výbere

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up