marek_K Nekecaj. Mal si to rozobrate?
Ja nie, ale podla indicii bude free stroke u Shimana jednoducha mechanicka zarazka, ktora brani vacsiemu vysunutiu piestu v packe. Samozrejme piest musi byt v oboch krajnych polohach free stroke uz v polohe, ze otvor do expanzky je otvoreny.
Takze vplyv na vzdialenost tam bude, aj ked v reale moze byt ovplyvneny odporom pohybu valcov v strmeni vs. odpor prietoku do expanzky. V tomto bude rozdiel najma medzi roznymi vyrobcami. Uz samotny nazov free stroke vyjadruje, ze sa primarne jedna o nastavenie "mrtveho" chodu paky. Ako to v praxy ne/funguje na Shimane je uz dalsia vec.

https://nuxx.net/blog/2020/10/25/rebuilding-shimano-slx-bl-m7000-brake-levers/
Remove the pad contact adjust lever, which the pad contact adjust screw presses against. (This screw exists on both XT and SLX levers, although it’s externally blanked on SLX.) Depressing the piston with a ball end hex wrench and lifting the lever out with smooth jaw needle nose pliers makes this easier.
IMHO moze to byt len ta zakruzkovana cast. Na videu je to dobre vidiet. Starsi model aj s pokecom

https://bikerumor.com/2014/10/09/found-brilliant-two-chamber-pad-contact-adjust-concept-for-hydraulic-mtb-brake-levers/
Free stroke is the term used to describe how much lever pull you have on a hydraulic braking system before the pads actually start moving toward the rotor. Higher end brakes from most brands have a pad contact adjustment to let you dial in the free stroke, and the good ones actually provide a discernible effect.

Ta "valcova" expanzka - ma ju aj Shimano je technicky poriesena velky dobre, dobry napad s tym dlhym tesnenim
https://bikerumor.com/2013/08/27/eb13-fsa-hydraulic-disc-brakes-official-unveil-full-details-cutaways-actual-weights/

Pri odvzdusnovani by logicky mal byt free stroke uplne povoleny + spravna vlozka v strmeni medzi piestikmi - aby bolo spravne mnozstvo oleja v systeme.

Dorobenie free stroke (na niektore modely Shimano pacok):
https://www.youtube.com/watch?v=8XZ0FMXDVZw
Mam Zee, mozno skusim.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up