Vzdávam to 🙂
skoro si to vzdal, ked ti niekto chcel poradit. namiesto toho si zle namontoval stred, ale ked to tebe nevadi, tak ti asi skoda radit.
aj shimano a aj fsa maju na stredovych loziskach pri rame 68mm napisane podlozky na jednu stranu 1 a na druhu stranu 2. kedze ty si dal o tu jednu podlozku menej, tak mas posunute kluky o tych 2,5mm vlavo. povies si ze je to nic, kludne tak mozes jazdit.
ked by som ja nezohnal originalne loziska (aj ked vtedy boli, lebo viem a objednaval som z bikeinn), a na shimano loziskach si nameral teda o tie 2mm viac, tak bolo treba teda vymenit tie podlozky, za mozno aj robene, tak aby bolo z kazdej strany o ten 1mm menej. niekto ti tu odfotil podlozky a daju sa zohnat aj 0,7mm, tie ked das 2, tak mas 1,4mm a to je teda o ten 1,1mm menej ako 2,5mm podlozka. takze dalo by sa vymenit tak aby boli loziska namontovane spravne.

a o tej stredovej krycej trubke.
su loziska, kde ta trubka nieje tak osadena ako na shimane, a pri stiahnuti na ten rozmer ktory si potreboval sa vobec nedeformuje.
ale tak skratit plastovu trubicku a znovu zlepit snad nieje raketove inzinierstvo.

priemer osky a natlkanie kladivom.
to mysli niekto fakt vazne? viem, FSA je trocha vacsie, ako shimano. je tam rozdiel 0,02-0,03mm. shimano ma 23,99mm a FSA 24,02mm. to sa da lahucko prebehnut oska jemnym smirglom a je po natlkani. aj tak pri shimano loziskach je dosadacia plocha potom este cez plastovu krytku.

alebo teda naobjednavaj original loziska do foroty, kedze situacia s fsa je aka je. tiez som zhanal prevodnik na fsa comet, ale teda modular s priamou montazou a videl som situaciu.

teraz su dostupne napr:https://www.koloshop.cz/sk/misky-hollowtech-II--GXP/FSA-MegaExo-BB-7100-misky-stredoveho-slozeni-MTB-24-mm.html

prikladam este fotku lozisk kde je napr ta plastova krytka inak riesena.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up