visibility 638
comment 0
thumb_up0thumb_down

Vy si teda nemyslite ze rozhodnutia ktore ovplyvnuju celu spolocnost by sa mali robit vyhradne na zaklade dat a jasnej a nepriestrelnej cost/benefit analyzy?

Na základe dát a nepriestrelnej cost/benefit analýzy by sa pri prihliadnutí na dobro celej spoločnosti a zároveň úplne všetky práva každého jednotlivca urobilo tak jedno rozhodnutie za päťročnicu (ak teda nie som zbytočne optimistický).

Osobne nechápem, prečo sa riešia nejaké absurdné otázky, keď z pozície obhajcu kréda „tu je iný bordel, no ale v takom Švédsku ...“ tu mala byť dávno vycapená vzorová a podrobná analýza od ľubovoľnej švédskej inštitúcie delená podľa veku, pohlavia, komorbidít, v reálnych číslach aj percentách, farbičkové grafy by mohli byť voliteľné. Nič také tu nevidím - a nepopieram, že vyjadrenie šéfa stratégie „hodnoťte ma o rok“ (bez prezentácie akýchkoľvek, nieto nepriestrelných dát vedúcich k rozhodnutiam) a bilancia úmrtí za rok 2020 mi skôr ako sofistikovaný postup pripomína koncept „urobme to voľáko inak a potom uvidíme“ ...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up