visibility 535
comment 0
thumb_up0thumb_down

zo stránok MZV (rôzne opatrenia v rôznych štátoch):

UK: Všetci plne zaočkovaní cestujúci, vrátane detí do 17 rokov, sa nemusia od 7. januára pri vstupe do krajiny preukázať negatívnym výsledkom testu na COVID-19 ani ísť do karentény.

CH: Od 22. januára 2022 očkované a prekonané osoby už nepotrebujú na vstup do Švajčiarska antigénový alebo PCR test. Pre neočkované osoby testovacia povinnosť zostáva v platnosti, avšak ruší sa povinnosť druhého testu po 4. až 7. dni po príchode do krajiny....

FR: Od 24. januára 2022 platí vo Francúzsku pre vstup do verejných priestorov len očkovací preukaz, ktorý nahrádza covid pas. Neplatí predloženie negatívneho testu na ochorenie COVID-19 alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19.

AT: Zavedenie pravidla 2G+ (očkovaní a prekonaní OP+) pre všetkých s cieľom zostať v Rakúsku a vyhnúť sa povinnej karanténe, v zmysle ktorého aj osoby, ktoré prekonali COVID-19 alebo sú zaočkované dvoma dávkami sa zároveň musia preukázať aj negatívnym PCR testom (72 hodín od odobratia vzorky). V opačnom prípade platí pre každého povinnosť registrácie a karantény až do preukázania sa negatívnym testom na COVID-19. Od karantény, registrácie, ako aj od predloženia negatívneho testu na COVID-19 sú pri vstupe oslobodené aj osoby, ktoré predložia potvrdenie o posilňujúcej tretej dávke (booster)...

IT: Všetci cestujúci prichádzajúci z členských krajín EÚ (vrátane SR), zaočkovaní a uzdravení (potrebné predložiť COVID preukaz), ktorí prekonali COVID-19 v posledných 6 mesiacoch, sa musia preukázať negatívnym antigénovým testom nie starším 24 hodín alebo PCR testom nie starším 48 hodín. Osoby nad 12 rokov, ktoré nemajú potvrdenie o očkovaní alebo o prekonaní COVID-19 sa tiež musia sa preukázať negatívnym testom a zároveň sa musia podrobiť 5-dňovej karanténe. Na konci päťdňovej karantény vykonáte ďalší molekulárny alebo antigénový test. Karanténu je povinné oznámiť po vstupe na územie štátu odboru prevencie príslušného miestneho zdravotného úradu.
To Rakusko by ma zaujimalo ako je myslene toto "pre všetkých s cieľom zostať v Rakúsku". Cize ked idem na pumpu do obchodu a naspat som safe?

Podla toho co sa pise na tejto stranke staci aj 2x ockovanie + prekonanie do 90 dni
https://www.bmeia.gv.at/sk/rakuske-velvyslanectvo-bratislava/cestovanie-do-rakuska/koronavirus-covid-19-a-cestovanie/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up