Ahojte,
chcem vás poprosiť o radu.

Vymenil som predný 180mm kotúč za 203mm (https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-kotuce/a2z-ty-sp4-203-brzdovy-kotuc-203-mm.html) s použitím adaptéra na 203 (https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-adapter-predny-zadny-na-kotuc-203mm-pm-pm-180-203.html).

Brzdí to o niečo lepšie, ale nejak sa mi nezdá plocha, ktorou platničky dosadajú na kotúč. Podľa dosadacej plochy to vyzerá, ako keby sa platničky zahryzávali do kotúča príliš vysoko (ďaleko od náboja). Letmým pohľadom do prasaťa ale vonkajšia hrana (oblúčiky) kotúča prechádzajú presne vrchom brzdovej zmesi na platničkách. Miesta navyše medzi kotúčom a šroubom, ktorým sú platničky prichytené k prasaťu, sa mi tam zdá minimum.

Brzdy sú to Sram Level T 4-priest. Vzadu mám ten istý kotúč so Sram Level T 2-piest a plocha, ktorú platničky na kotúči derú, je väčšia. Teda takmer po tie "vzpery" kotúča (nechávajú dokoca cca 0,5mm z vrchnej hrany oblúčikov na kotúči nedotknutých).

Je možné, že sú platničky na daný kotúč úzke, resp. že je dosadacia plocha kotúča širšia ko platničky a je to v poriadku? Adaptér by mal byť správny. Trochu ma ale mätie, že vzadu mi platne zaberajú na väčšej časti kotúča...

Díky za rady a postrehy

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up