Jano1987 keby ta tu ostatni dookola neoznacovali za trola, tak si pomyslim, ze mas iba problemy s pamatou. Sak to iste, co dnes si sa pytal este minuly rok v decembri:
Kde je teda značka bicyklová cesta? Ak to prezidentka podpíše, tak to platí od 1. marca či tak nejak. Podľa Jaroh sa to pripravuje že vraj už roky.

Odpovede si dostal od viacerych foristov, vratane zamestnanca ministerstva dopravy. Napriek tomu vytahujes stale to iste? Sak sme ti tu viaceri napisali, ze znacka vo vyhlaske nemusi byt v den ucinnosti zakona, napr.:
Technicke normy/predpisy su pre vodicov/chodcov irelevantne, nevraviac o tom, ze tam ani nic z toho, co bolo v otazke, nie je a nie su to zakony.
Do 1. marca este par dni ostava a aj keby dovtedy vo vyhlaske nebola, tak sa stane akurat to, ze taka znacka nikde nebude a nikto nebude mat kde dodrziavat par. 59a. Ziadna znacka, ziadny problem

Viaceri tu chcete aby zakon o premavke riesil parametre alebo vystavbu pozemnej komunikcie. Tie riesi predsa cestny zakon 135/1961 alebo stavebny zakon 50/1976 alebo STN a TP.
Pride mi logicke, že zakon o premavke riesi premavku na cyklistickej ceste a ze nasledne bude vyhlaska riesit dopravnu znacku. Jej osadenim na pozemnu komunikaciu vznikne bicyklova cesta, podobne ako u nas pesia zona, v Holandsku fietsstraat alebo nemecku fahradstrase. Treba si to tam ist vyskusat...

Aby som doplnil aj nieco novsie, tak pripajam moje 10 rokov stare fotky znaciek bicyklovej cesty z DE a NL.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up