visibility 587
comment 0
thumb_up0thumb_down

Určite áno. Teda, že USA sú furt v NATO.

NATO bez USA sa absolútne nedá predstaviť.

Ešte doplním: "Make America great again" u Trumpa znamenalo "Ser na všetkých, mysli len na seba". A to sa Putinovi strašne páčilo.
Bez urážky, už trochu pletieš piate cez deviate. To heslo "America first" je z ich pohľadu legitímny postoj. Navyše sa tak správa úplne KAŽDÁ krajina, nieto ešte veľmoc. Len to takto "na hulváta" nikto nepovie. V móde sú vzletné, prázdne kecy. Za také dostal Obama nobelovku (a moc to Krymu nepomohlo...).

Príklad Nemecko. Ten link/info od ennia si asi nespracoval. Znova a znova hovoril Donald jasne a prostou rečou nemcom, že keď nezmenia smer, budú totálne energeticky závislí na Rusku. V OSN napríklad. Prítomní nemci sa tam len chechtali. Ešte aj ten úchecht je na zázname: https://twitter.com/MAGAJew2/status/1500309926861758467

Takže dejiny dobehli nás, nie Trumpa. Koho mal Putin suverénne za najužitočnejšieho idiota? Ak si si nevšimol tak sú to nemci, kto dnes musí s hanbou prepisovať všetky svoje post-studenovojnové doktríny, nie američania. A ak si si nevšimol, nemci išli v tejto svojej "ser na všetkých" kšeftarine až do posledného momentu. Do poslednej chvíle pred inváziou obštruovali aj dodávku zbraní (cez svoj vzdušný priestor atď...)!! V podstate Fico/Orbán na steroidoch, všakže. Celé roky. Ak ti uniklo, tak zhruba každý odborník v týchto dňoch povedal, že Putin rátal z liknavou odpoveďou západu. Teda rozumej s ďalšími obštrukciami a "chápavým" prístupom najmä nemcov. Tak to šlo od Krymu až dodnes.

"Ser na všetkých, mysli len na seba" je aj dokonale presný opis chronickej neochoty EÚ plniť si záväzky na výdavky na obranu. Pohodlný život, ak ti obranný dáždnik financuje amerika (čiže aj tá Trumpova amerika a každý jeho volič). V tomto kontexte je hentaké moralizovanie nad "America first" vlastne nebetyčná drzosť, kámo.

A pre zaujímavosť (či pobavenie) v súvislosti s Trumpom odporúčam si nakuknúť pojem "madman theory", aby tie dumky o tom, čo sa "Putinovi strašne páčilo" neboli tak komicky povrchné.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up