Tak téma Wrangler a cabrio ma opäť prinútila pohrabať sa v archíve fotografií a zaspomínať na mladšie časy, kedy som tak trochu nerozvážne a dobrodružne skúšal všelijaké značky naprieč spektrom.

1. Wrangler Unlimited Sahara matný čierny - bral som ho hneď ako prišiel na slovenský trh v roku 2008, čakal som naň pol roka, ale stálo to za to. Motor klasika 2.8 CRD 200 koní, traktorové prevody na tuším štvorstupňovom automate, Žiadne major úpravy, zdvihnutie o 2 palce, nárazník a navijak ARB, kryty späťákov a podobné somariny, montovali v Jeepe priamo na Tuhovskej. Dobré auto, fungovalo ako druhé doma, odtiahlo si svoje, predalo sa do týždňa u dealera pred výmenou za biely Wrangler. Toto auto u mňa vydržalo najdlhšie zo všetkých áut až do roku 2015, kedy som menil za Wrangler číslo 2.

2. Wrangler Unlimited Sahara biely - 2015 3.6 V6 Pentastar, od výroby nahovno motor, papierových 285 koní, ale sprevodovanie, priebeh krútiaceho momentu ap., slabota. V tom čase robil šéf mechanika na Tuhovskej môj menovec Daniel, veľký fanda amerických áut, tak sa vopred objednal Procharger kit stage 1, ktorý dorazil spolu s autom, čo-to sa poupravovalo, vrátane výfukovej sústavy, filtra, opäť sa podvihol, a všetky ďalšie serepetičky. 345 koní a zvuk spredu od kapoty ako pravý Spitfire. To pišťanie (plus podvozok, ktorý nestíhal motoru) liezlo na nervy členom rodiny, časom aj mne. Po troch rokoch, kedy som kompletne odišiel od Jeepu, šiel spolu s GC SRT 6.4 k ďalším ľuďom, verím, že sa z nich tešia dodnes. Toto auto hodnotím s odstupom času ako svoju chybu a nepodarený výber.

3. Vyslovene hlúpa kúpa bol kabriolet Volvo c70 T5 v roku 2014. Predajca mal posledný kus, cabrio už vlastne skončilo výrobu v roku 2013, zúfalo sa ho potrebovali zbaviť, nikto to nechcel, bol to päťvalcový benzín 230k, tak ho dali skoro zadarmo. Odozva riadenia zlá, okrem toho predný náhon, s tým autom sa nikto v zákrute necítil bezpečne. Ako očakávaný bonus bolo krútenie karosérie, a kadejaké zvuky z toho rezultujúce. Jediné, čo bolo super, boli sedačky, tie Volvo vždy vedelo robiť, plus mimoriadne dobrá koža. Aj tak vydržalo tri roky, a prekvapujúco s nadšením a za super cenu mi ho odkúpila mladá právnička, čo riešila pre nás nejaké veci. Mal som šťastie.

Za autá č.2 a 3. si dám dvojitý rum, za auto č.1 čaj.

LMS CL je famózne👍

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up