- Zvacsenim priemeru prierezu trubky sa nezvacsi plocha prierezu?
- Karbonovy Yeti, stare Fisheri a pod, ktore namiesto zadneho capu pouzivali ohybne platy z 1-smerneho karbonu, fungujuce rovnako ako pera odpruzenia na kociaroch a nakladnych autach si videl? Ktorym smerom sa ohybaju a ktorym smerom su tuhe? Pozri si tvarovanie zadnej stavby na Laharovi.
- precitaj si popis na tejto fotke, vlavo dole. Je tam presne to, co som pisal. Myslis ze tych 14 trubiek co visia na stene nad ramom, su z roznych kusov? vsetkych 13 bazmekov pochadza s kusu c. 1.
Na obrazku mas dva rezy s rovnokou plochou a roznym priemerom. Mam pocit ze ty si ratal aj s dutinou. Vzduch ale moc pevnosti nema.
Splostit trubku dokazem aj bez hydroformingu.
Lahar, Sugar aj Yety maju pruzne diely z karbonu, takze zase ziadny hydroforming.
To, ze 13 bazmekov pochadza z kusu c. 1. je mi jasne preto som aj pisal, ze je potrebne do formy pred hydroformovanim vlozit dlhsi kus ako bude osadeny do ramu (ty si cosi ako "Z hydroformingu dostanes uplne presne odliatky, bez odpadu, ktore mozes zacat zvarat dokopy.").
Roman myslim, ze o tahani sa tu nebavime. Pokial ide o hydroforming, tak si niesom isty ci je robeny cielene kvoli premennej hrubke steny po obvode trubky (narazam na "v smere prevladajuceho zatazenia moze byt hrubka mat. vyssia ako v mieste, kde je zatazenie mensie"). Myslim, ze sa stena ztensi tam, kde ma proste miesto vo forme sa vydut.
Stale ste mi ale nevysvetlili, preco napriek tomu, ze su hydroformovane ramy tak uzasne pevne nieje ziadny z nich lahsi ako napr. moj 6 rokov stary Scott z klasicky kruhovych trubiek (na koncoch su samozrejme splostene, na co ale netreba teply olej).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up