Bol by som hlavne rád, keď teda sa tu ľudia prezentujú, že tému tréningov majú v malíčku, sú kondične na špici a majú aj pódiové umiestnenia nielen na slovenských, ale aj európskych súťažiach, aby to tu nebolo len o tom čo robí zle ivan...Ivanove trénigy sú čudné, ale každopádne sú tu až na výnimky jediné čo sa tu zobrazujú.
Ideálne by bolo, keby sa tu dala nájsť inšpirácia aj od iných čo trénujú tak ako to cítia, že to je ideálne. Aby tam bolo vidno o akú trasu išlo, aký výkon sa šiel, tepy, kadencie. A ideálne aj či cesta (no pripadá mi to ako keby tu len cestári boli)...a možno aj nejaké MTB by sa hodilo. Normálne pekné hodnotné tréningy hobíkov a nie výstrižky od pretekárov z TDF.
Som si dovolila teda niečo "zo svojej záhradky". Nepatrím síce k tým, čo majú "tému tréningov v malíčku" a ani nie som "kondične na špici". Ale vyjadrím sa skôr k tréningom na watty na MTB. Ako už písali znalejší problematiky predo mnou tak jazdiť podľa wattmetra sa v teréne nedá tak ako na ceste. MTB väčšinou jazdíš v členitejšom teréne kde sa záťaž veľmi rýchlo mení. Takže je problém stabilne a rovnomerne tlačiť do pedálov keď sa terén vlní hore - dole. Dá sa s ním však jazdiť nejaký rovnomerný šotolinový výjazd na určité watty. Na MTB mi zvyčajne vychádzajú nižší AVG výkon ako na ceste, ale väčší rozdiel výkonu v porovnaní s NP. Takže na MTB si vieš spätne hlavne vyhodnotiť NP pri intervalovom tréningu, alebo si vybrať pravidelné stúpanie na VO2MAX tréningy. Ale pravdepodobne niekto poradí aj ďalšie typy tréningov, ktoré niekomu pomáhajú.
Dnešný majstrák Slovenska XCO v Košiciach. Veľké teplo pravdepodobne vyhnalo moje tepy do rekordných výšok. 178bpm som zaznamenala naposledy pred viac ako 5 rokmi. Záver som už trochu vypustila
Inak súčasť pretekov bol aj údajne jeden z najťažších KE.CY trailov, SuRAWy https://fb.watch/es253xFir_/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up