Ahojte, rad by som poradit s nasledovnym:

1.) Na habanere ked sa zacali robit papricky (cca 30 ks) zvynych niekolko desiatok kvetov opadlo a prakticky na rastline nezostal ziaden. Je to ok ?

2.) Hnojenie - hnojim cca kazdych 9-10 dni Agro natura hnojivom. Habanero sa zacina uz cervenat, Cayenne zatial nie. Preto sa chcem opytat kedy uz prestavate hnojit ? Agro natura nie je chemia ako Kristalon (predpokladam). Kedy ho vysadit ked su Habanera vacsina zelenych ale prve uz zacinaju menit farbu.
haba-cervena.jpg

3.) Skodcovia - bol som na cca 4 dni prec tak som nechal chilli v interieri, aby ich slnko nespalilo, po navrate jedno z mensich habaner (ktore este nema plody) bolo prakticky obsypane desiatkami malymi bielimi 'sviňami', a dva spodne vacsie listy uplne zlte a odpadli. Prikladam foto.
skodci-1.jpg

4.) Postrek - rastlinu som izoloval na cca 2 metre, a vyrobil postrek (mydlo-olej-voda).
Vyzera ze je to lepsie. Len neviem ako casto postrekovat, aby som nezabil rastlinu. Ak robite nejake podomacky vyrobene anti-pripravky. Ako casto robite postrek?

Obavam ci to neprejde na ostatne rastliny. Zacalo sa sa na spodnych listoch objavovat na spodku listov nieco podobne aj ked vacsie. Neviem ci je to rovnaky skodca alebo nie, ale vyzera ze sa ich pocet zvacsuje. Mam striekat aj to? Prikladam foto.
skodci-jeden.jpg
skodci-dvaja.jpg


Dik za rady, ak mate skusenosti hlavne so skodcami.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up