©Foto Kajo

Včera sme prešli prechod hrebeňa Považského Inovca z Trenčína do Leopoldova v zložení brudy kajobiker vukie a ja. Autami sme sa odviezli k železničnej stanici v Leopoldove, odtiaľ sme do Trenčína pokračovali vlakom. Naposledy sme túto trasu absolvovali v roku 2014, ale na niektoré úseky som si už vôbec nepamätal.

Po vystúpení v Trenčíne sa naše dobrodružstvo mohlo začať. Trasa začala zo začiatku príjemne, striedali sa mierne stúpania a pocitovo sme viac klesali. Ale keď sa človek zadíval na vrch Inovca a vlastne celé pohorie, kam sme mali namierené, tak bolo jasné, že tie výškové budeme musieť nastúpať. A po niekoľkých kilometroch to aj prišlo. Začali prudké stúpania, miestami sa to nezaobišlo bez tlačenia, alebo prenášania (aj kvôli spadnutým stromom, popr. nosenia. Trasa, ktorou sme išli sa dala na niektorých častiach obísť a tak zjednodušiť, ale my sme išli celý čas po červenej TZ. Červená TZ išla na niektorých miestach súbežne s červeným C. Aj napriek náročnosti trasy nás dobrá nálada neopustila a celú námahu vynahradili výhľady na krajinu.

Prvé občerstvenie v podobe Kofoly sme si dali na chate Inovec. Okrem nás tam nebol nikto. Obed sme plánovali na Bezovci, ale žiaľ, chata je mimo prevádzky. Nižšie je penzión Bezovec, mali síce pre verejnosť zatvorené, boli ochotní a milí a doplnili sme si aspoň zásoby vody. Ale nenajedli sme sa.

A keď vám jeden z parťákov bude hovoriť, že pôjdeme už iba dolu kopcom (a bicykel ledva tlačíte do kopca s vyplazeným jazykom ), toto stúpanie nebude také strmé, na chate sme o 5 minút... Neverte mu a choďte radšej ľahšou trasou Myslené v dobrom

V Leopoldove na stanici sme si dali Kofolu, pokecali sme a s dobrým pocitom príjemne využitého dňa sme sa rozlúčili a vydali na cestu domov. Nikto sa nezranil, vyhli sa nám aj technické problémy. Aj napriek náročnosti to bol parádny výjazd s priateľmi a budem na to rád spomínať Nohy cítim ešte dnes.

PaloTT Chalani vraveli, že tá zvážnica ešte v roku 2014 bol pekný technický chodník. Ja si to už nepamätám. Veru, tú zvážnicu spoja dokopy. Škoda

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up