LMS:

lowcost preto, lebo je to bicykel priamo od výrobcu za pokiaľ možno najlepšiu cenu, bez ďalších prírážok distribútora a predajcov, i keď už ani to moc neplatí... značka celkom stúpla tak si k cene dávajú väčšiu maržu, ale stále je to jedno z najdostupnejších riešení i keď pri pohľade na tie reklamacie a dlžku čakania som objednávku od nich zrušil.

To či bude aero rám rýchlejší by sa dalo riešiť tak v laboratórnych podmienkach nie pri bežnej jazde a už vôbec nie pod 40kmh pri hobby jazdcoch... kolesá spravia viac ako rám, napriek tomu i tak všetko toto je zanedbatelné pokiaľ jazdec nemá správnu aero pozíciu na bicykli a vidim to denne, borcov na aero a sedia si tam vzpriamene ako na MTBčku takže tolko celé aero.... K tým tunel testom, tie si aj tak robia výrobcovia podľa seba neobjektívne a poviem ti úprimne, ak si pozrieš stránky ktoré sa zaoberajú testovaním čo je alebo nie je aero a o koľko ti to môže pomôcť, tak rám je to najmenej čo ti spraví rozdieľ... to už viac ti urobí kombinéza a správna prilba... ale najviac stále pozícia jazdca (uhly, držanie rajdov, posed atd)

Ja som sa tiež dlho rozhodoval aký cesťák... ja jazdím aj tak MTB a chcel som cesťák ako náhradu gravelu čisto len na tréningy a dlhé trasy.... a tiež som nevidel zmysel platiť viac peňazí za niečo, čo bude rovnako rýchle, pretože aj tak záleží najviac na jazdcovi takže KOMy viem uletieť aj na tiež v číne urobenom jednom z najdostupnejších rámov CUBE... a takú váýbavu za taký smiešny peniaz neponúkal nikto iný... Ultegra Di2 12speed a 8,2kg za menej ako 3500eur... a ten rám je tak dobre spravený že už je i tak dostatočne "aero" akurát teraz po 5000km som si doprial lahšie kolesá, hlavne kvôli šprintom a kopcom, preto len 50mm výška, nevidím zmysel ťahať skoro dvojkilové 80mm výplety, opäť by som s tym nebol rýchlejším i keď je to viac "aero".... aero nie je všetko.... niekomu možno stačí také placebo aero ale kým nemá človek optimálnu hmotnosť, dokonalú stravu, natrénované tisíce km a nie je fakt pretekár tak je zbytočne zamýšlať sa nad tým.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up