Táto otázka nemá asi správnu odpoveď. Každý si bude obhajovať svoje. Mazal som Squirtom. Špiní menej, to je fakt. Ale držal som sa toho, že nešpiní. Tak som reťaz nečistil. Ebajk do práce som mazal 2x týždenne. Jazdím denne 50 km, takže druhý deň to už škrípalo. Tým, že som to nečistil, kazeta bola zadrbaná, na koberci som mal čierny sajrajt (to sa píše aj v návode, že to robí asfaltový sajrajt).
Cez víkend jazdím na cesťáku do 200 km. Po 100 km to bolo utrpenie pre uši. Nemám rád keď niečo vŕzga, škrípe, píska... Dážď alebo mokrá cesta bola pre Squirt smrť.
Prešiel som na Castrol. Reťaz po namazaní utriem. Pred mazaním utriem s handrou namočenou v odmasťovači. Reťaz je po jazdách špinavšia. Ale naozaj vydrží 300 km. To znamená celý týždeň dochádzania do práce a celodenný výjazd s tichou reťazou na cesťáku. Squir som používal, lebo práve v tomto fóre sa prezentuje ako niečo, čo super maže a nešpiní. Po viac ako ročnom používaní som mal opačnú skúsenosť. A celosvetovo Squirt nie je taký super ako sa zdá podľa tohto fóra. Prikladám fotku kazety po vyše roku, cca. 5k km a mazaní Castrolom. Žiadna mastná tragédia mi to nepríde. Za celý čas som ju nečistil.
Castrol.jpg

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up