Vukie

Ahoj
Dávaš sem nádherné fotky aj s popisom a co veľmi oceňujem, máš tam GPS. Teda poľahky viem kde to je a viem si pripadne naplánovať cestu. Nemusím hľadať podľa neurciteho popisu kde to je. Ostatní sem dávajú tiež úžasné fotky, len škoda, že tam nie je GPS.

Chcem sa Ta spýtať.
Akým foťákom fotíš. Mobil ci zrkadlovka.
Ako pridávas sem na forum k fotkam GPS?
Stačí nastaviť v mobile ci foťáku zaznamenávanie GPS a potom len uploadovat sem na fórum a vybavene. Všetko je už prednastavené.
Ci treba vybrať niečo v nastaveniach tu na fóre aby to priradilo odkaz na GPS, pripadne aj akú mapu to ma zobrazovať.
Osobne mi velmi vyhovujú mapy.cz, pretože ich používam na navigáciu na biku.
Ďakujem za odpoveď.
Red1 ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď na tvoj príspevok z 16.12.2022. Nečítam tu všetko a pokiaľ nie je človek označený cez @ tak sa dá príspevok prehliadnuť.
Ku GPS ti vtedy odpovedali, súradnice nemusí mať priamo fotka, ľahko sa doplnia pri pridávaní fotiek tu na fóre manuálne cez mapu.
Poloha fotiek + popis + trasa v mape je pre mňa pridaná hodnota príspevku, preto to tak robím. Samozrejme to nerobím pre seba, ale teda nech to má úžitok pre ostatných. Vďaka za spätnú väzbu.
Nie na každom výjazde fotím, skôr keď ma niečo zaujme, alebo viem, že sa s trasou chcem podeliť.
Foťák používam Olympus E-M10 Mark III + objektív je Olympus 14-150, preto niekedy tie priblíženia na vzdialené objekty. Vyrastal som na ultrazoome, takže priblíženia mám rád. Je to pomerne malá zostava, ale nenosím ju vždy. V lete si radšej zoberiem litrovú fľašu naviac ako foťák. Vtedy musí stačiť mobil, nejaké staršie Xiaomi používam.

Ale teda aby som zostal "verný" fotkám v príspevkoch, tak aj keď sa dnešný výjazd Malých Karpát týkal len na konci (prejazd cez Devínsku Kobylu), bolo sa na čo pozerať. Asfaltka na rozhľadňu blatová, bočné cesty a chodníky fajn. Ale čo je dôležitejšie, pod nohami vyrastajú prvé jarné kvety. Priamo pri chodníku na severnom úbočí Kobyly bolo možné vidieť vyrastajúce snežienky a pečeňovník. Na medvedí cesnak som sa nezameral, ale predpokladám, že aj ten pomaly vyrastá. Lokalita fotenia je už dlhé roky prvou, kde sa tieto kvety objavujú v takomto skorom čase. O polovicu menšie snežienky som tu fotil už 6.12.2022...
Niekto sa môže pýtať, čo má toto s cyklistikou. Ja sa napríklad bicyklujem preto aby som niečo videl a tieto kvety na konci potešili

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up