Ale viac ma zaraza, ze si niekto z dostupnych zaujimavych elektromobilov vyberie zrovna produkt pochybnej kvality od Tesly.

Čo presne myslíš tou „pochybnou kvalitou“? Ak tie všelijaké spasovania dielov, nerovnaké medzery a podobne, čo sa okolo Tesiel objavovali, tak OK. Asi má každý iný pohľad na to, čo znamená kvalitne postavené auto.

Mám k tomu jednu dobrú historku. Na Islande je jedna neustále rozbitá cesta, a kvôli miestnemu počasiu tak vyzerá dva týždne po každej sezónnej oprave. Volá sa Vatnsnesvegur, toto je ona:
fr_20190922_121240.max-1200x900.jpg
Obsluhuje len pár desiatok až nižšie stovky obyvateľov a turistov, takže sa dosť neoplatí urobiť ju asfaltovú. A miestni tade musia jazdiť každý deň, aj viackrát. Voziť decká do školy, nakupovať a podobne, takže tam najazdia rádovo desiatky kilometrov denne. Majú tam aj landcruisery alebo pickupy, ale ženským sa na tom zle jazdí, chcú civilnejšie a pohodlnejšie autá, problém je, že životnosť tých áut je dva-tri roky. Bavíme sa o slušných japonských a nemeckých značkách vrátane golfov, nemeckom etalóne kvalitného auta. Jednoducho sa rozpadnú, karoseria sa začne krútiť, dvere sa zle zatvárajú až sa zatvoriť ani nedajú, praskajú štrukturálne zvary, tlmiče vycestujú cez horné kotvenie a podobne. O tom, že sa tam všetko rozhrkoce ani nehovoriac, to sa v zásade dá čakať.

Len jediná bežná (neterénna) značka to vydržala viac - Tesla, miestni tam už kúpili tretiu, lebo im jednoducho funguje. To auto je skutočne postavené ako tank. Áno, na jednom z tých áut sú zle spasované dva-tri diely (kapota, zadné šľavé dvere a užneviemčo) - ale sú zle spasované od výroby a používaním sa to nemení. Na rozdiel od toho trebárs golfu, kde sa vodičove dvere jednoducho vytriasli a po neustálych opravách závesov sa horný nakoniec úplne vytrhol. A podobne, to nie je len jediný prípad - bežne sa začnú zle zatvárať zadné (piate) dvere už po pár mesiacoch, ako sa karoséria krúti.

Prvú Teslu tam kúpili niekedy okolo roku 2015, doteraz má len minimálne známky prevádzky po tej ceste - a v zásade ide výhradne iba o interiérové plasty, sedadlá a vysoké opotrebenie tlmičov, všetko z toho je pomerne očakávateľné. Mne to nepríde ako vizitka zle postaveného auta.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up