Po práci z KNM cez KnK a Starú Bystricu na Lutiše, popod Mravečník do Terchovej a po novej cyklotrase do Strečna na vlak.

Niektoré cyklotrásy v okolí Terchovej ma neprestávajú udivovať a to teraz nemyslím najnovší počin. Neviem či niektoré boli myslené ako jednosmerné alebo aké predstavy mali tvorcovia o bežných cyklistoch, ktorí ich zvyknú využívať.

Napr. modrá cyklotrasa z Lutiš cez Káčerovcov do Hornej Tižiny (Tižinej?). Už úvodný asfalt výživný a potom strmá bahnistá lúka. Otočil som sa a šiel radšej po asfalte na sedlo Lutiška.

Žltá spod Mravečníka k rozhladni tiež paráda. Neviem si ju predstaviť ísť nahor a nadol som miestami musel potlačiť. Na gravel to nebolo, na MTB by som ju asi zišiel, ale tipujem, že možno 80-90% bežných užívateľov cyklotrás nie.

A nová cyklotrasa škoda vravieť mohla byť super ale s tými strmými mostami, 90 stupňovými nájazdami a točením sa ako prd v gatiach je akurát otravná. Na cestaku/gravely je hlavná cesta lepšia a rodiny z deťmi tam budú tlačiť väčšinu mostov. Príde mi veľká škodiť nevyužiť miestny potenciál lepšie 🤷🏼‍♂️.

Občas mi to príde, že sa niečo viac úplne bez rozmyslu, len aby to bolo. A tí čo to navrhujú asi nikdy na bicykli nesedeli a netušia ako to spraviť.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up