Posledné výrazné stúpanie na "hrebeňovke" je to na Svrbickú plešinu. Dá zabrať. Výhľad smer Tribeč.

Pondelkový prejazd Považského Inovca, počas príjemného dňa. Keďže som nechcel použiť žiadny vlak, za štart aj cieľ boli zvolené Piešťany. Spôsob poňatia hrebeňovky môže byť rôzny. Za seba sa vždy teším na výšľap po červenej na vrchol. Nie je to pre každého, ale má to svoje čaro. Rovnako aj ďalšie úseky.
Na výjazdoch preferujem rozmanitosť a práve Považský Inovec ju poskytuje. Kto hrebeňovku ešte neabsolvoval, určite odporúčam. Pohorie je dobre dopravne dostupné. Severné končiny, s ich skoro horským charakterom, striedajú lúčnaté úseky okolo Bezovca, pozvoľne pokračujúce do nižších, ale stále zaujímavých lokalít pred Hlohovcom.
Výjazd bol fajn, okrem dvoch vecí. Tesne pod Inovcom som pri zjazde zachytil členkom kus trčiaceho dreva. Členok aj drevo vydržali, ale nepotešilo to.
Druhá vec bolo nosenie 3 a pol litra vody na chrbte, od prameňa pri Izbe, keďže prameňov v južnej časti nie je veľa a na Bezovec som sa nespoliehal. V lete to bez vody nejde. Penzión na Bezovci však funguje aj cez týždeň, takže kofola padla vhod. Ťažší batoh ma pri strmších výšľapoch citeľne brzdil, ale dalo sa.
Potešili odhádzané popadané stromy pod Ostrým vrchom, je to zjazdné. Možno je to už dlhšie, ale rok som tam nebol. Marhát som išiel dobrovoľne, oplatí sa ho navštíviť, ale následne späť a obchvatom.
Nižšie pár fotiek, ale tie jarné, z májového príspevku, sa mi páčia viac, príroda mala vtedy väčšie čaro. Príspevok nech slúži pre neznalých ako inšpirácia na výjazd. Leto a dlhé dni sú na to ako stvorené.
http://www.cykloserver.cz/f/c49b299707/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up