Tak po nejakom tom maratóne obhliadok iných bicyklov, som si vybral ten, ktorý mi najviac sadol veľkostne a podľa geometrie.

Jedná sa o Cannondale Habit vo veľkosti L. Podľa papierov by to mal byť model Habit 3 (záručný list a doklad o kúpe od autorizovaného predajcu), no podľa komponentov čo som hľadal na internete, by to mal byť model Habit 5. Skôr sa prikláňam k tomu modelu Habit 5 s tým, že autorizovaný predajca spravil chybu a zapísal do papierov nesprávny model. Našťastie, číslo rámu a vidlice v záručnom liste, sú správne.

Skúšal som viac bicyklov od rôznych výrobcov, či už vo veľkostiach M alebo aj L, Nakoľko som na pomedzí týchto dvoch veľkostí (178cm), mám dosť problém nájsť správnu veľkosť bicykla pre mňa. Dokonca CTM Scroll vo veľkosti L (mimochodom, ten sa mi aktuálne páči snáď najviac zo všetkých bicyklov) mi vôbec nesadol, nakoľko dlane na riadidlách, som mal pod úrovňou kolien. Bol som až príliš natiahnutý dopredu a nevedel som sa vystrieť v chrbte.

Je pravda, že za tie peniaze som mohol mať bicykel s ďaleko lepšími súčiastkami, ako má aktuálny Cannondale, ale musel som spraviť kompromis.

Po dvoch výjazdoch (dokopy cca 84km po meste a v Malých Karpatoch), ma vôbec nebolia kríže, čo je obrovský úspech.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up