Aj taká Podbabská dolina žije históriou. Na fotke miestny pernecký vrt do hĺbky 650m, voda pitná. Okolie samozrejme vkusne upravené vďaka miestnym nadšencom (Pernecké oné). Vyššie sú staré banské diela, bývalá huncokárska lokalita (hájenka Pod Babou-lesník Haverla) a asi len málo ľudí vie, že tu kedysi pár rokov fungovala aj lesná železnica. Čiže Pernek mal banskú aj lesnú úzkokoľajku.

Leto sa blíži ku koncu, na sucho v lese sa ľahko zvyká. Uvidíme aká bude jeseň. Výjazdy sa snažím obmieňať. Buď len stále v lese a kopcoch, alebo na začiatku kopce, rovina neskôr, alebo rovina na začiatku a kopce až potom. Dnes to bola posledná možnosť. Plán bol ísť do Kuchyne, pozrieť novú žltú turistickú značku na Kuchynský hrad. A keďže nemám veľmi rád jazdiť stále tie isté úseky po Záhorí, tak do Kuchyne cez Marchegg a Malacky. Ďalšie úseky tiež so snahou niečoho pestrejšieho.
Nakoniec sa do trasy dostali aj nejaké zaujímavosti, ktoré mi napadli po ceste: kúsok histórie, malacká lesná železnička, prejazd Kostolným vrchom a podobne.
Práve deštrukciu krásneho hrebeňového chodníka cez Kostolný vrch som chcel vidieť na vlastné oči a teda nechápem, že až takto sa dá niečo v lese zničiť. Postaviť novú cestu na hrebeni pre zbližovaciu lanovku a následnú ťažbu dreva...
Pozitívna skúsenosť bola na Čmeľku, kde práve servisovali tunajší vojenský navádzač pre letisko v Kuchyni. Počas nezáväznej komunikácie s dotyčnými som sa dozvedel, že tie kamery na vysielači majú svoj význam a teda raz za čas sú nútení sem robiť neplánované výjazdy (opilci, stanujúci turisti a podobne...).
A odkedy je stúpanie na Konské hlavy "zrovnané" od ťažby dreva, tak je nejaké jednoduchšie. Kto mal niekedy z neho rešpekt, tak nech ho teraz kľudne skúsi, normálne som to tam nespoznával. Skoro obyčajné krátke stúpanie, bez komplikácii.
Viac v popisoch fotiek, trasa http://www.cykloserver.cz/f/6270300928/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up