Skogafoss

Konecne som dal dokopy zopar fotiek z Islandu, kde som bol na konci augusta. Aj ked som spravil 3300 fotiek, tak nie som spokojny skoro ani s jednou, proste su len take dokumentacne ale tak co, aspon zopar na ukazku...

Inak k samotnemu Islandu aspon 2 poznamky - 1) vsetko je velmi drahe, este ked sa islo podla itineraru vratane viacerych termalnych kupelov a vyletu za velrybami, plus kazdy den jedno jedlo v restauracii.

2) posledny den sme boli v Reykjaviku v kine na "Flyover Iceland" - video som nasiel napriklad tu:
https://www.youtube.com/watch?v=UdDi_KkEkG8
Nie je to sice moc kvalitne, ale predstavte si to kristalovo ciste a na obrovskej panoramatickej obrazovke vsade okolo vas + pohyblive sedadla.
A co tym chcem povedat? Ze az v ten posledny den som vdaka tomuto kinu zistil, ze som z Islandu v podstate nic nevidel
Ok, tie mnohe vodopady na juznom pobrezi su velmi pekne, a na prve otukanie s Islandom to staci. Ale ta prava islandska krasa a divokost sa ukryva v jeho vnutrozemi, kde sa normalnym minivanom nedostanete. Ide hlavne o narodny park "Halendid". A my sme sice spravili autami 2700 km, ale okolo celeho ostrova, a toho vnutrozemia sme sa skoro ani nedotkli.

Takze plan pre buducnost, a tiez ako odporucanie pre vsetkych - treba vziat stan, spacak, palicky, dobre boty a vydat sa do vnutrozemia.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up