Už skoro po tme, vľavo smer Vápenná, vpravo Podhradie. Zasnežený nočný les má pre mňa veľké čaro. Je to úplne iné ako počas roka. Les nie je tmavý, ale pekne svetlý, biely. Ťažko sa to opisuje, ale pocit je to príjemný. Preto mám rád zimné večerné a nočné výjazdy.

Dnešný výjazd by sa dal nazvať výjazd kontrastov. Zima a sneh prišli aj do Malých Karpát, avšak udržali sa len v najvyšších polohách. Nížiny z obidvoch strán bez snehu. Prvé dni s prvým malokarpatským snehom boli rôzne, pár vločiek sem a tam, do toho dážď, aký to rozdiel oproti stredu a východu Slovenska. Avšak oceňujem, že dnes aspoň nefúkalo. Najnižšia teplota podvečer v najvyššom mieste skoro -5°C, ale väčšinou v lese len -2°C, dole 0°C. A ako ináč, aj blato bolo.
Trasa z Podhradia, najprv sa trochu rozohriať po rovine a potom už kopce. Na začiatku som mal za úlohu prejsť severozápadnú vrchnú cestu na Peterkline, ktorú som už asi dva roky nešiel. Ďalej ma zaujímali hlavne výhľady, tie som si dal ako cieľ. A západ slnka z nejakého kopca. V podstate všetko zjazdné, o snehu sa dalo hovoriť tak od cca 500 m n.m. Čím vyššie, tým ho bolo viac, ale bavíme sa len o pár centimetroch. Nebol prekážkou v jazde, ale ja radšej leto a 30°C
Jazdenie v snehu má svoje čaro a to je na ňom to pekné, úplne iný pocit ako počas roka. Zadný plášť som mal vhodne podhustený, takže držal stopu, ale išlo sa tak pomalšie.
Milé bolo, že som narazil aj na čerstvé cyklostopy v závere výjazdu. Mali sme rovnaký cieľ-Starý Plášť. Ten sa dal vyšlapať, okrem záveru a jedného krátkeho úseku. A jediného cyklistu som stretol za Amonom, už po západe slnka. A ako pozerám pekné fotky vyššie, tak by to mohol byť marvel98

Záverom len vtipná situácia, ako vystrihnutá z oceňovaného diela od Kariku. Pozerám na hodiny na tachometri, bolo nejakých 14:10. Prejdem doslova pár metrov, pozriem na hodiny a zrazu je 15:00! Čiže asi ma pohltila nejaká trhlina ako hrdinov rovnomennej knihy. Zimné obdobie sedí, len pohorie je iné Sranda, že v zime tie výjazdy trvajú nejako dlhšie.

Trasa http://www.cykloserver.cz/f/ebcf301588/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up