Nedávno som tu zablúdil, že aspoň naberiem inšpiráciu, čo kúpiť, keď budem meniť reťaz. Vlastne som na výmenu reťaze akosi komplet pozabudol. Ako som tu čítal posledné strany a intervaly 1300,1500km tak si vravím, že pri mojom nájazde (od kúpy) cca 3700km by som mal mať možno už tretiu .
Takže som vzal šupleru, pomeral a nameral som cca 132,85mm, teda zrelá na výmenu. Nebol som si istý, či pri takto opotrebovanej reťazi meniť aj prevodník a kazetu, ale nakoniec som vymenil všetko:

- Kazeta Sram NX PG-1230 (predtým SX PG-1210)
- prevodník Sram X-Sync 32z E-MTB
- reťaz Sram Eagle X01 (predtým SX Eagle)
V cene 150€ za všetko to nebol taký finančný šok.

Čo ma teda ale zaujímalo viac, bolo, že ako na tom sú na tom kazeta a prevodník (nové vs. staré). Reťaz oproti novej vyťahaná ako zázrivský korbáčik, ale kazeta a prevodník z môjho pohľadu neniesli nijaké viditeľné znaky extrémneho opotrebenia. Zuby ani rádiusy mi neprišli nijak extra opotrebované (názor laika). Do výmeny všetko šlapalo ok, radilo plynule, reťaz nepreskakovala, hlučnosť v norme. Takže by som povedal, že ak najbližšie vymením reťaz včas, tak kazeta a prevodník zvládnu viac. Ale aj tá reťaz, na to že je to úplne základná rada SX a šlapal som často kopce, tak to dala celkom fajn. Prikladám fotky, porovnania kaziet, pár pastorkov, prevodníka a reťaze.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up