peter120
Hejtujem? Skôr poukazujem na objektívnosť a vyvodzovanie záverov na základe 2 údajov. Zatiaľ som nepočul od teba reakciu na cenu jadrových elektrární a dobu ich výstavby. Tak čo ten Flamanville? K tomu sa nevyjadríš? A čo taký Hinkley Point? Pôvodné plánované náklady 18 mld. £ a začiatok výroby v roku 2025. Aktuálne je z toho 46 mld. £ a začiatok výrobu v roku 2029 pri optimistickom scenári.
Ku kadmiu asi toľko, že sa vyskytuje asi v 4 % inštalácií a postupne sa takéto panely prestávajú vyrábať.
Krupobitie? Ročná poistka domu v hodnote 100 tis. € a fotovoltiky v hodnote 10 tis. € je 120 € za dom a 12 € za fotovoltiku.

V roku 2007 mali uhlie a plyn podiel na výrobe elektriny v EÚ 47 %, jadro 30 % a vietor a slnko 3,5 %. V roku 2023 bol podiel uhlia a plynu 30 %, jadra 23 % a vetra a slnka 27 %. Voda a ostatné zdroje stagnovali okolo 10 %.
Tak kde je podľa zástancov jadra, uhlia a plynu tá zvýšená potreba výroby, keď nesvieti a nefúka, keďže výroba z jadra, uhlia a plynu klesala relatívne aj absolútne?
A čo tie blackouty? Veď tie mali prísť už dávno. Aj ten skoro blackout v roku 2021 chceli kritici zviesť na vietor a slnko.
Viem, že vám kritikom fotovoltiky a veterných elektrární stačia jednoduché obrázky a reči bez štúdií. Treba však viac čítať odborné články a nie tie clickbaitové.
Tiež sem pridám jeden obrázok, ale nie je medzi kritikmi veterných turbín taký obľúbený ako ten tvoj, keďže ukazuje len suchú štatistiku. Keď ti tak záleží na vtáčikoch, tak by si mal radšej začať lepiť na sklenené plochy ochranné nálepky a k tomu ešte aj bojovať proti chovu psov a mačiek.
A ešte pár suchých čísiel. Na pôde pokrytej fotovoltikou bola produkcia biomasy počas suchého obdobia vyššia o 90 % z dôvodu zachytenie vody v pôde o 328 % v porovnaní s pôdou bez panelov.
15195.jpeg

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up