juju_pepe a ked uz spominas LM, tak aspon vidis ako to bude prebiehat. V LM pobehoval 100kg samec a nasi borci nasadili dron s 'biometriou' (da sa dohladat co za idiotizmus oni povazuju za biometriu) identifikovali medveda a odstrelili ho. Akurat ze odstrelili 65kg samicu ktora o LM mozno ani netusila. Ak sa nemylim tak ju odstrelili cirou nahodou na peknej lucke rovno pod posedom.

Slastan sa k tomu vyjadril takto:
K spornej váhe a hmotnosti uvediem toľko, že okamžite po incidente v Liptovskom Mikuláši sme tlačovému oddeleniu ŠOP SR na základe fotografií a videí povedali, že pravdepodobne ide o samca s hmotnosťou asi 80 kilogramov. To sa dá dohľadať.

A tu niekto opakuje dookola ako mantru samec a 100 kilogramov. Len za každú cenu spochybniť našu činnosť. Prepáčte, ale ja túto hru nehrám.

U dospievajúcich medveďov je ťažké zistiť pohlavie na základe tvaru hlavy a tela. O presnej hmotnosti ani nehovorím, u medveďov je 20 kg úplne bežná odchýlka. Kto sa vyzná, vie, o čom vravím. Odstraňovali sme minulý rok jedného medveďa. Potrebovali sme čo najpresnejšie zistiť na základe fotografií a videí jeho hmotnosť, pretože sme ho plánovali imobilizovať a následne usmrtiť.

nieco na tom bude, ale samozrejme nemozem tvrdit, ze hovori pravdu

Skor je pre mna zaujiamve tvrdenie, ze tam isiel medved hladat odpadky od zahradkarov, ako to vraj robi roky (tvrdi Lukac) Nuz ale ake odpadky ma zahradkar v marci?

Ohladim tej strelnice (o ktorej Slastan nic nevie) este. Lukac tvrdi, ze vystraseny medved nemal kam inam bezat, len do mesta.. To sa mi tiez velmi nezda, kedze ta strelnica je tak 1,5km vzdusnou ciarou od obytnych casti mesta..
Nezda sa mi, ze by nemal kam bezat...ale ok.

Aj keby vsetky prvky Lukacovej teorie boli pravda, pointa je, ze medved takto blizko okresneho mesta nema co robit a o to tu ide. Obhajovanie jeho utoku je podla mojho nazoru uplne mimo, ale tak niektori slovaci zjedia vsetko a zabudne sa.

obrazok: zltou je strelnica, modrou zahradky, dole je mierka mapy

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up