01 Značka pod dvomi turistickými značkami označuje odbočku k prechodu na Sandberg

Veľmi ďakujem za tento príspevok.
Myslím, že je škoda, ak tie vcelku nenápadné značky zmizli.
Vždy keď som schádzal po žltej značke od Úzkeho lesa do Devína, rozmýšlal som o tom, že niekde tu by mohol byť chodník, ktorým by sa dalo prejsť na modrú značku Devín - Sandberg bez pomerne dlhej a nepraktickej obchádzky cez Devín. Jedného dňa som zbadal túto značku (obr. 01) a hneď ma napadlo, že nemôže označovať nič iné, ako odbočku na tento prechod - a skutočne tomu bolo tak a navyše tento prechod sa ukázal byť oveľa kratší, ako by som predpokladal.
Toto nenápadné ale presne umiestnené značenie z času na čas nachádzam po celých Malých Karpatoch. Tentoraz však každú takú značku odskúšam a môžem povedať, že vďaka nim som spoznal mnohé zaujímavé cesty a chodníky, ktoré sa z rôznych dôvodov nestali súčasťou oficiálnych turistických značkovaných trás.
Na základe týchto skúseností by som tak formu ako aj spôsob tohto značenia označil za vysokú školu značkársku - takmer vo všetkých smeroch je priamym protikladom značenia trasy Behu Devínskou Kobylou.
Dúfam a verím, že raz sa stretnem s týmto dôverným znalcom našich Karpát aby som mu osobne poďakoval za to, že mi ukázal svoje cesty a chodníky.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up