Aj posraný Ryanair nezaplatíš debetkou... Skrachovaný Sky tak isto akceptoval len kreditku.
Ak si zabookuješ ubytovanie v cudzine, musiť mať kreditku.
Príletíš do Paríža, ubytuješ sa, ideš sa poprechádzať, a keď chceš vrátiť na hotel, zistíš, že je ďaleko a verejná doprava štrajkuje (jeseň 2007). Tak si nájdeš najbližšiu požičovňu bicyklov, do mašiny strčíš kreditku a jeden si môžeš zobrať (viď foto). Ak ho vrátiš, tak ti odrátajú požičovné, ak ho nevrátiš (hoci aj v inej požičovni), tak ti odrátajú celý bicykel a ešte niečo navyše. S hotovosťou, ani debetkou to nejde.

V Edinburgu som si cez net zabookoval a zaplatil cestu autobusom do Glasgowa a späť. Tri lístky stáli 4,80 L (každý), štvrtý 1,60 L. Akceptovali len kreditku. Ak by som platil u šoféra, tak platím za jazdu 12 L, v kancelárii prepravcu niečo cez 10.

Ježiško, nikde som nenapísal, že mám len kreditku a používam ju aj v bankomate... Vzhľadom k tomu, že mám v mojej banke viac financií (rôzne dlhé úložky, podielové fondy, DDS,...), som fajnový klient a balík k bežnému účtu mám zadarmo. Akurát v tom balíku mám bezplatný len určitý počet položiek.
A nič nemusím počítať a strážiť - každá platba mi je oznámená SMS-kou, aj zostávajúci rámec. Akurát keď na konci mesiaca zistím, že som minul viac, ako príde z výplaty po odpočítaní trvalých platieb, musím za 15 dní vyriešiť, z ktorej krátkej úložky doplniť bežný účet. Tento rok sa mi to stalo raz - popísané vyššie.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up