Kalendár podujatí

Logo: Novohradský pedál Novohradský pedál

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

comment Hodnotenia akcie

4.88 / 5 • 17 hodnotení
thumb_up1thumb_down reply

Super trať aj počasie 🙂 synak má trochu popreháňal🙂 a nakoniec stoho bolo skvelé 2.miesto🏆 veľká pochvala usporiadateľovi 👍

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Pekna trat, super znacena a organizacia na urovni. Dakujeme

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Všetko super a na úrovni. Ďakujem

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Organizácia, značenie trate, až na 1 úsek veľmi dobre. Rýchla, šľapavá trať, niet priestoru na oddych. Pekne podujatie, rád sa tam niekedy vrátim 👌

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Kedze som bol v LC prvykrat, miestny lesopark kde sa akcia konala u mna vyvolal dojem, ze je to len rovinata oblast... Omyl vazeni! Prekvapili ma tie strme a technicke useky na trati, kde som mal co robit, aby som nestratil kontakt s pretekarmi predomnou. Dojst do ciela nebolo zadarmo. Klobuk dole pred organizatormi, hodnotim akciu velmi kladne a o rok urcite pojdem znovu.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Klasicky rýchla trať, ako každý rok. Vraj mali niektorí účastníci problém so značením. E-bikerov v budúcnosti poslať na trasu ako prvých. Inak všetko ostatné super.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Bol som prvý krát a počul som len veľké chváli, a preto som možno mal aj vyššie očakávania, ktoré sa nenaplnili.
V 1. rade ďakujem organizátorom za pekne podujatie a ktoré hodnotím nasledovne:

Čo sa mi páčilo:
- perfektne zvládnuté zázemie, od parkovania, stánkov, moderovania, regulovania dopravy v okolí až po takú drobnosť ako kose na Z-KA,
- na veľkej väčšine zákrut na trati niekto stal,
- príjemná občerstvovačka s dostatočným počtom ľudí, ktorí vedia, čo majú robiť,
- viac ako 90% trate pekne vyznačenej.

Čo by som zmenil:
- niektoré úseky trate boli podľa môjho názoru trocha nasilu (vypáskovana pasáž v lese), ale je to vec názoru,
- na niektorých úsekoch trate som mal pocit, že sa na to organizátor vykašľať a povedal si ved ten kúsok po tej oráčine prejdú.

Čo sa mi nepáčilo:
- absolútne odfláknuté značenie trate v posledných kilometroch, keď to porovnám so začiatkom alebo prostriedkom, kde boli aj 2 či 3 šípky pred zákrutou tak ten koniec bol za mňa nanič,
- niektoré úseky trate boli menej popratané, ako by som čakal (kamene, haluzina, lístie).

Celkovo hodnotím Novohradský pedal na 4 z 5 hviezdičiek. Môj názor je subjektívny, avšak rád by som zdôraznil, že organizátori si zaslúžia uznanie za ich úsilie a starostlivosť, ktorú venovali zázemiu a plynulému priebehu podujatia. Napriek niektorým nedostatkom bol celkový zážitok viacmenej pozitívny.
Dúfam, že moje pripomienky prispejú k ešte lepšiemu zážitku pre budúcich účastníkov.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up3thumb_down reply

Ahoj, žiaľ v Lc sú neprajníci. Preto úsek čo je blízko cesty bol ako píšeš menej značený. 7 hodín som značil trať. No vzadu v lese už sa im asi nechce chodiť no ráno na kontrole boli schválne preznsčené úseky. Tak isto odhodené koliky. Môžem ti povedať že bolo v sobotu použitých 6km pásiky, 3 spreje, 38kolikov. Neznacim to pre seba ale pre ľudí čo to nepoznajú a aby nebolo nikde zaváhanie. Žiaľ sú tu aj taký čo robia veci aby sa podujatie nepodarilo.

thumb_up3thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

,👍👍👍

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Ako vzdy, paradne zorganizovane preteky a klobuk dolu organizatorovi, ktory to vsetko robi viacmenej sam.
Trat uzasna, kto by cakal, ze trat v lesoparku v Lucenci bude viac MTB ako veelmi vela inych mtb maratonov v ovela vacsich pohoriach. A pridany singlac tiez hodnotime kladne, kludne aj viac . Na heatmape tak daky este svieti.
Perfektne znacenie trate, az na jedno kriticke miesto pred vyjazdom na asfaltku do ciela. Sipka tam bola, ale nebyt skusenosti z minulych rokov, bludime ako jeden chlapec a slecna, ktori sa tam vracali. Mozno este jeden regulovcik.
Otvorenejsie zazemie tento rok, vdaka lepsiemu umiestneniu teatro busu, tiez parada, kryte sedenie tiez top.
Preteky pre najmensich vratane vyhlasovania uchopene zo spravneho konca.
Stastna cela rodina, dakujeme 👏👏👏

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Vysledok Vlastoveho nadsenia a odhodlania. Na par malych detailov super akcia na ktoru sa kazdorocne vraciam. Dakujem a drzim palec nech Ti to vydzi.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Na našu 2. účasť sme veľmi tešili. Organizácia, zázemie a parkovanie sú v LC super. Trať je tiež vymyslená perfektne a zaradila sa k mojím obľúbeným. Nebyť toho faux pas, keď bola za najrýchlejšiu ženu na krátkej trati vyhlásená až tá druhá, tak by Novohradský pedál nemal chybu
Ďakujem organizátorom za ich obetavú prácu a dúfam že im nadšenie a radosť vydrží čo najdlhšie

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Dobrý deň. Kategória pedál family sa nezaraďuje do celkových víťazov. Vašej dcére som to vysvetlil ja ako organizátor aj Terry. Ak by ste prišli za mnou bolo by to povedané aj Vám. Ak by štartovala ako juniorka určite by už bola hodnotená ako celková víťazka. A to s toho dôvodu že pedál family je kategória súťaž dvojíc nie jednotlivca. Čiže sa to nemôže zaradiť do celkového hodnotenia. Ale ďakujeme za účast a verím že keď bude juniorka tak to ukáže všetkým

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Rozumiem tomu, čo píšete, a predpokladám, že na predchádzajúcich ročníkoch sa nestalo aby niekto z kategórie family bol zároveň najrýchlejším na krátkej trati. Počas cesty domov autom s nahnevanou puberťáčkou som sa jej to aj v tom duchu snažil vysvetliť. Proste trofej už držala v ruke 2. najrýchlejšia a najjednoduchšie bolo nechať to tak.
Snažíte sa ma ale teraz presvedčiť, že "Kategória pedál family sa nezaraďuje do celkových víťazov". Nechce sa mi prechádzať výsledky všetkých ročníkov, ale myslím že vzniknutá situácia je neobvyklá a nie že sa deje bežne. Štartovali sme na rovnakej trati v rovnakom čase a o najrýchlejšej rozhodol čas v cieli.
Tvrdenie, že "family sa nezaraďuje do celkových víťazov" nemá oporu vo Vašich propozíciach a priam odporuje statusom na Vašom facebooku:

18.4. "Dve dámy 🚴🏻‍♀️ a dvaja pani 🚴‍♂️ najrýchlejší z rýchlych na dlhej a krátkej trati sa stanú majiteľmi týchto originálnych trofejí 🏆vlastnoručne vyrobených len pre Novohradský pedál 2024"
30.4. "Na trati Novohradského pedála súťažia aj deti a to v dvoch kategóriách, Pedál family a Pedál family kids. Malí cyklisti si odkrútila rovnakú trať za rovnakých podmienok ako dospeláci"

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up-1thumb_down reply

Presne mám štatistiku kto vyhral a family kategória dvojíc sa do toho nikdy nepočítala. Nepotrebujem to ďalej rozoberať. Baba je šikovná no mohla štartovať ako juniorka ako to urobili aj iné mladšie baby čo nechceli štartovať family. Súťaž dvojíc, dakedy súťaž naj Lučenčan nespadá pod celkových víťazov. Jedna sa o hlavné kategórie. A ako som písal vysvetlil by som Vám to osobne na mieste, ak by ste prišli za mnou. A k statusu dve dámy nie deti. Tak ako dámy dostávajú aj kvety v hlavných kategóriách. A deti dostali účastnícku medailu a diplom. Ako to bolo aj v propozíciách.

thumb_up-1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Ako každý rok krásny rok , skvele preteky, a tento rok krásne vylepšená trať . Veľké ďakujem patri určite Vlastovi ,že stále sa tomu venuje a organizuje a dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie pretože to robí pre nás nadšencov cyklistiky z láskou.
Lučenec ma pre mňa akési čaro , kde sa vždy cítim skvelo , ma to potrebnú energiu , zázemie atd.

Trať krásna rýchla „dupať“ treba cely čas , nie je čas na oddych

Jedine akože mínus dávam vždy a všade pri štarte E-bikerov, tých by som dal štartovať na sami koniec alebo na úplný začiatok .

Určite odporúčam každému.

5/5 hviezdičiek

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Super, že aj u nás dole na juhu máme aspoň ,,krátku” verziu MTB pretekov s toľkými trailami. Česť Vlastovi, že ma taký malý tím ľudí a zvláda toto usporiadať. Chcelo by to väčšiu podporu..Takže kalap dole. A buďme radi, že aj domáci si môžu vyskúšať svoje prvé prekeky tu v okoli.
Čo ma mrzí sú tí neprajníci čo preznacili trať, ale aj správanie niektorých pretekárov. Keďže som kričal na viacerých, že idú zlým smerom išli si po svojom a skracovali si. Človeka to dosť naserie keď sa niekým naháňa x km aj keď nejde o titul. Snad budúci ročník bude dokonalejší. Držím palce organizáčnemu tímu. 😉

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Nakoľko to bol môj prvý pretek vôbec, tak nemám s čím porovnať, ale bolo to skvelé dobrodružstvo...zažiť prvý štart, potom na miernom stúpaní sa pomaly predierať dopredu, následne nasledoval prvý zjazd a aj prvý pád (asi na 4-tom km) v nie malej rýchlosti (zachytiť riadidlami o strom v rýchlosti 26km/h nie je sranda a tomu predchádzali už kontry a brzdenie z rýchlosti 40km/h ....z telemetrie som čo to vyčítal)...otriasť sa, kým sa prestane hlava točiť, následne narovnať pätku prehadzovačky, čo to doštelovať na prehadzovačke, aby sa vôbec dalo pokračovať a s rozbitým kolenom, narazeným bokom, ramenom a možno aj slabím otrasom mozgu sa snažiť nebiť posledný, nakoľko strata touto "zastávkou" bola 7-10 minúť a to som bol ešte rád, že sa mi podarilo predbehnúť ešte zopár pretekárov, ktorým dávala kopcovitá časť zabrať. Samozrejme pre tých pomalších pripomeniem, že z blížiacim sa cieľom si treba dávať pozor na "stíhačov" z 50km trate, ktorý robia druhé kolo a je dobré im dávať dostatok priestoru a radšej sa im vopred uhýbať. Aj keď som na začiatku dúfal, že výsledok bude niekde v strede poľa, čo sa po páde už nedalo čakať,...tak pevne verím, že o rok sa sem vrátim a bude to o dosť lepšie umiestnenie. Organizačne tomu nemám čo vytknúť, stým som bol spokojný...s mojim výsledkom ani nie ...navyše sa z tohto preteku budem minimálne týždeň dávať dokopy.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Skvelé, krásne podujatia, vymakaná trať s kopou zábavy po tých singláčikoch aj medzi páskami. Veľká vďaka Vlasto and Co., rozhodne ste pedál vymazlili do jedného z naj slovenských bajkových podujatí. Navyše taktiež TOP atmoška.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Pretek a akcia celkovo super ,rýchla a technická trať až na ten posledný úsek ,mal som čo robiť aby som sa vysomáril zo značenia.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Bol som prvý krát vyskúšať tento pretek (50km) rovnako musím dať len 4* za značenie spodku trati pri Ľadove kde som zle odbočil a stratil tým čas aj poradie ( šípka ktorá mala ísť v ľavo bola otočena do prava) a upozornili ma na zlý smer až diváci, že niesom prvý čo sa tu “stratil”

Ale inak zvyšok preteku od príchodu až po odchod hodnotím pozitívne

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

ahoj, to ma mrzí ale vidíš ako píšeš že bola otočená, a to už bolo počas pretekov urobené lebo ráno pri kontrole trate som tiež opravoval a keď som bol v pondelok odznačiť tak viem ktoré boli preložené. smutné že sú taky ľudia a dajú si námahu, a zas všade usporiadateľov nemôžem mať. a zas keď sa strieka na zem to sa prejazdí

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up