scheduleNaše predajne a otváracie hodiny local_shippingDoručenie a osobné odbery fungujú normálne
Lokalizácia
Formulár sa odosiela

UDOG DISTANZA carbon gravel tretry, čierna

249  - 250  MOC 250 
Našiel si lepšiu cenu?
Služby k nákupu tohto produktu
tune Inštalácia ortopedických vložiek zadarmo (ušetríš 20 €)  Viac informácií
local_shipping Poštovné zdarma
Ďalšie varianty produktu

UDOG DISTANZA carbon gravel tretry

Cyklistické tretry Udog Distanza ti zaručia pohodlie počas jazdenia na akomkoľvek teréne i po zosadnutí z bicykla. Vyznačujú sa výrazným dizajnom, inovatívnou podrážkou inšpirovanou skalou, ktorá sa obopína cez špičku až k päte. Ľahké, komfortné tretry na gravel, horskú cyklistiku aj do mesta.

PTS - Pocket Tongue System
Patentovaný systém zapínania, ktorý tvorí extra dlhý jazyk a elastický mostík. Táto kombinácia vytvára aerodynamický kryt pre uloženie zaviazaných šnúrok.

Úplet zvršku
Udog používa pri výrobe tretier špeciálnu technológiu pletenia zvršku, ktorý je ľahký, podporný, priedušný a vodeodolný. Neobsahuje plastové a kovové komponenty, vďaka čomu má celý zvršok mimimálne prešívanie. Pre optimálny výkon a komfort sú jednotlivé časti zvršku vyhotovené z rôznych technických vzorov úpletu.

TWS - Tension Wrap System
Priehlavkový, dynamický systém, ktorý umožňuje kontrolovanejší prenos sily z chodidla na pedál. Tvoria ho dva napínače prechádzajúce cez zvršok, podstielku, a cez podrážku tak, aby obopli chodidlo zdola nahor.

Šnúrky
Cyklistické tretry Udog sú vybavené unikátnými patentovanými šnúrkami, ktoré sú vyrobené zo 100%-ne recyklovaného polyesteru a majú plochý lisovaný tvar. Na rozdiel od klasických šnúrok sa pri šliapaní do pedálov nerozťahujú a zachovávajú si svoj tvar a vlastnosti.

Podošva
Podrážka je postavená na jadre z kompozitu karbónu, obsahuje tvarovanú lepkavú gumu, ktorá sa vynie cez špičku a okolo päty a vytvára tak robustný vzhľad. Poskytuje skvelý prenos sily pričom gumená konštrukcia s veľkymi výstupkami zabezpečuje trakciu, ochranu a pohodlie pri chôdzi.

Vlastnosti produktu

Špeciálna konštrukcia so širokou špičkou a úzkou pätou
Zvršok z inovatívného 3D polyesterového materiálu, ktorý je ultraľahký a mimoriadne priedušný
Tension Wrap System dynamický systém, ktorý obopína chodidlo
Patentované šnúrky plochého tvaru
Gumená podrážka spevnená karbónom

Detaily produktu

Pohlavie Pánske
Určenie Športové
Sezóna Letná
Farba čierna
ID produktu 231205
Test: Gravel tretry Udog Distanza - šnurovanie z oboch strán

Nová značka Udog spojila protichodné vlastnosti. Pohodlné tretry, čo dostatočne držia nohu a šnúrky, ktoré sa nerozväzujú a nezavadzajú.

Aj v oblasti tretier je stále čo zlepšovať a vyvíjať, ako ukázala mladá talianska značka Udog, stačí k tomu skombinovať jeden originálny nápad s klasickými vlastnosťami modernej cyklistickej obuvi. Ak toto tvrdenie rozmením na drobné, tak pod drobnohľadom dnes budú pohodlné cyklistické topánky na gravel a MTB použitie. Model Udog Distanza na prvý pohľad zaujme použitím šnúrok, ktoré by nemali trpieť na rozväzovanie a je ich kam skryť.

Originálnym nápadom je myslené to, že šnurovanie nie je vedené len klasicky po priehlavku, ale pokračuje aj pod chodidlo, cieľom je cyklistovi ponúknuť dostatočný priestor na nohy, ale bez nechceného pohybu chodidla v topánke. V teste sa pozriem aj na 3D materiál, ktorý tvorí väčšinu povrchu, praktické budú informácie o jeho priedušnosti a údržbe.

Gravel tretry Udog DistanzaUdog Distanza

Krátko o značke Udog

Teórii sa nechcem venovať dlho, ale keďže značka Udog vznikla len v roku 2021, tak krátke predstavenie sa určite hodí. Anglické slovo „underdog” je všeobecne známe aj v našich končinách a keďže ho spomínam na tomto mieste, meno značky máme tým pádom vysvetlené. Zaujímavá je osoba zakladateľa, A. Fonte sa rozhodol pre založenie vlastnej značky po 15 rokoch spolupráce s najväčšími cyklo hráčmi, ako sú Pinarello, Kask alebo fi’zi:k.

Udog Distanza recenzia

Typické vlastnosti tretier Udog

V tomto momente má Udog v ponuke najmä tretry, väčšina modelov má v sebe zakomponované vlastnosti, o ktorých budem hovoriť v súvislosti s modelom Distanza. Technológie najprv predstavím a v ďalšej časti sa zameriam na skúsenosti z terénu, začať môžem obyčajnou vecou, ako sú šnúrky. Tie má Udog dokonca patentované, vyrábajú ich lisovaním a cieľom je, aby sa po obutí nemenila sila šnurovania a aby sa nerozväzovali.

Gravel tretry Udog DistanzaUdog Distanza

Prečo im na šnúrkach tak záleží? Lebo jeden z najväčších ťahákov obuvi Udog má byť systém TWS (Tension Wrap System), čo je zjednodušene opísané ako prepojenie šnúrok s popruhmi, ktoré vedú po bokoch chodidla. Dole sa nepripájajú klasicky k podrážke, ale sú vo vnútri pod vložkami spojené, čo má zlepšiť držanie nohy v tretre. Tlak nie je vyvíjaný len zvrchu od šnúrok, ale je rozprestretý rovnomerne po obvode.

Udog Distanza review
Ďalšia skratka - PTS (Pocket Tongue Systém) nie je nič iné, ako vrecko na šnúrky umiestnené na konci dlhého jazyka. Vďaka tomu sa ich konce nedostanú tam, kam nemajú, detailista by povedal, že to je viacej aero, podľa mňa to pomáha aj proti rozväzovaniu. A čo by to bol za test tretier bez informácií o podrážke, model Distanza má dostupnejší variant z materiálu karbón a nylon, Udog ponúka na vyšších modeloch aj čisto karbónový, ktorý je ešte tuhší a ľahší.

Gravel tretry Udog DistanzaUdog Distanza

Výber veľkosti a pocit na nohe

Výber veľkosti bol u mňa jednoduchý, sedí mi rovnaká veľkosť, ako používam u značky Shimano. Dĺžka vložky 47 je presne 300 mm, v porovnaní s klasickou pretekárskou tretrou je v obuvi Udog viacej miesta na prsty. Priznám sa, pri skúšaní ma najprv tento voľný pocit na nohe prekvapil, bál som sa, či šnurovanie a absencia BOA zapínania bude stačiť.

Ukázalo sa, že systém TWS funguje lepšie, ako bežné šnurovanie, pri doťahovaní cítiť na nohe, ako pracujú popruhy pod vložkami. Tiež som si nevšimol, že pri maximálnej sile by sa zmršťovalo a krčilo telo tretry, ako sa to občas na iných tretrách deje. Ideálny stav nastal, keď som vymenil nevýrazné vložky Udog za ortopedické Formthotics, ako som zvyknutý.

Udog Distanza recenziaUdog Distanza skúsenosti

Pocity zo sedla

Civilnejší fit topánky často v teréne spôsobuje jej vyzúvanie, preto je dobré, že model Distanza má výraznejšiu pätu. Obúvanie a pocity na nohe by som uzavrel tým, že praktické je zadné uško, za ktoré je možné bez strachu ťahať. Opatrnejší by som bol pri silovom sťahovaní šnúrok pri obúvaní.

Šnúrky končia pútkom z umelej kože, ktoré je vo vnútri tretry prišité a asi aj prilepené, ale opakovaným ťahaním za šnúrky sa časom zničí, roztrhne. Našťastie to má jednoduché riešenie, pri doťahovaní je potrebné ťahať smerom k sebe a nie dohora, aby sila smerovala ku klasickej dierke a nie na pútko samotné.

Udog DistanzaGravel tretry Udog Distanza

Šnúrky pri jazdení netreba doťahovať, presne ako tvrdí značka Udog a látková kapsička je dobrý nápad, je prakticky elastická. Podrážka mi príde dostatočne tvrdá aj na dynamickejšiu jazdu, rozdiel oproti pretekárskej obuvi cítiť, ale nie je taký, že by ma pri trénovaní rušil. Oproti raz tak drahej tretre nie je veľký ani hmotnostný rozdiel. Kto zatúži po podrážke z karbónu a nechce prísť o benefity modelu Distanza, v ponuke je aj vyšší model v čiernom dizajne.

Kapsička na šnúrky, Udog DistanzaUdog Distanza review

Dizajn a údržba

Keď som už spomenul vkus cyklistov a cyklistiek, za zmienku stojí výrazné pogumovanie v oblasti špičky, ktoré plynulo prechádza do MTB podrážky. Toto riešenie mi príde viac dizajnovým prvkom, ako skutočnou potrebou gravel cyklistov, aj bežná MTB tretra bez takéhoto „panciera” hravo ochráni pred lietajúcimi kameňmi. Extra materiál v prednej časti v mojom prípade dokonca spôsobuje, že pri odbočovaní sa vie špička dostať do kontaktu s plášťom. Túto situáciu zvyčajne zažívajú nižší jazdci s bicyklami menších veľkostí, u mňa to je výnimka.

Udog Distanza
Materiál s 3D štruktúrou, ktorý tvorí väčšinu povrchu, mi príde dostatočne pevný, aby udržal chodidlo na mieste a zároveň je pohodlnejší, ako klasická umelá koža. Ani jeden extrém nemám rád, najmä mi vadí, keď je povrch príliš mäkký, až „ponožkový”. Vetranie by som opísal ako primerané, nie sú to vyslovene letné tretry s maximálnou perforáciou, čo sa však hodí na jar a jeseň, keď nie je vyslovene horúco.

Udog Distanza
Koža je praktickejšia pri údržbe, použitý 3D materiál má štruktúru, takže nečistoty sa majú kam skryť. Ale nie je to neriešiteľný problém, stačí kefka a blato alebo prach ide dole, použitý materiál vyzerá, že bude mať aj slušnú životnosť. Pri zmienke 3D materiálu si netreba predstavovať, že by sa na ňom niekde spravilo „očko” alebo sa ľahko poškodil, kameňov a haluzí sa báť netreba.

Gravel tretry Udog Distanza

Dospelá obuv

Majiteľ značky Udog má skúsenosti z cyklo oblasti a na jeho tretrách to vidieť. Dalo by sa čakať, že budú obsahovať viac chýb a chybičiek, keďže vznikli len nedávno, ale pôsobia „dospelým" dojmom, ako poznáme u zabehnutých výrobcov. Okrem potrebnej opatrnosti pri šnurovaní sa modelu Distanza ťažko niečo vyčíta, tretry zaujmú dizajnom a hlavnou výhodou je veľkorysý priestor na prednú časť chodidla, takže podológovia budú spokojní.

Ponuka značky Udog je dostupná aj na jej profile v MTBIKER shope, model Udog Distanza má MOC 180 €, s vernostným programom je cena 180 €. Čierne vyhotovenie s karbónovou podrážkou má MOC 250 €, vernostná cena je 249 €.
Zdroj fotografií: archív autora
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
EU MM UK US

38

238 - 244

5

6

39

245 - 251

5.5

6.5

40

252 - 257

6.5

7.5

41

258 - 263

7

8

42

264 - 271

8

9

43

272 - 277

8.5

9.5

44

278 - 284

9.5

10.5

45

285 - 291

10.5

11.5

46

292 - 296

11

12

47

297 - 304

11.5

12.5

48

305 - 311

12

13

Hodnotenie 0/5

(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
(0 hodnotení)
Pridaj svoje hodnotenie
Za každé tvoje hodnotenie získavaš body do vernostného systému

comment Hodnotenia

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne hodnotenia

Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela

comment Otázky na predajcu

Formulár sa odosiela
Spoločnosť UDOG sa zrodila z lásky k cyklistike v talianskom Benátsku, regióne s dlhou cyklistickou kultúrou a vzťahom k móde a štýlu. UDOG je skupina vášnivých cyklistov s cieľom vyrábať najlepšie cyklistické topánky z hľadiska výkonu aj vzhľadu pre všetkých cyklistov. prináša na trh ponuku ľahkej a minimalistickej cyklistickej obuvi pre všetkých zanietených cyklistov.

Všetko o nákupe u nás

Tu nájdeš odpovede na tvoje otázky ohľadom dopravy, platby, bezpečnosti a mnoho iného.

K tomuto produktu sa môžu hodiť

Prečo nakupovať u nás

Spoznaj výhody nákupu

Prečo nakupovať u nás

Viac info o nákupe

900 000+ objednávok

Sme najväčší cyklistický e-shop na Slovensku overený desiatkami tisíc spokojných zákazníkov.

Jedinečný zákaznícky servis

Sme k dispozícii cez email, chat, telefón alebo osobne v MTBIKER centre.

Aktívne podporujeme cyklistiku na Slovensku

Aj vďaka Tvojej objednávke podporujeme rozvoj cyklistiky.

Bezpečný nákup a metódy platby

Proces platby je bezpečný a ponúkame Ti široké možnosti.

Vernostný systém

Odmeníme Ťa za nákup a takisto za kvalitné príspevky v MTBIKER fóre, e-shope, výjazdoch a fotogalérii.

MTBIKER centrum a showroom

Navštív nás v predajni s pump-trackom pri trailoch alebo v historickej budove v centre Bratislavy.

Viac info o nákupe
navigate_before navigate_next
keyboard_arrow_up contact_support