directions_bikeDecembrová pomazánka (Černošice & Všenory)

Mal som v úmysle len nejaký kratší komentár, ale nakoniec je to rapport jak za stara :D Nuž čo.

Prvý na itinerári bol môj mini-trailík v Slavičiom údolí, ktorý sa teší celkom dobrému zdraviu. Ako aj na všetkých ostatných trailoch je zahrabaný v listoch, ale keďže je celkom solidárne dimenzovaný, tak to nie je taký problém. Keby sa volakedy objavila príležitosť, tak naň ešte behnem s fukarom.

Potom klasicky po červenej (či kerej) smerom na Solopisky/Hovnoklasy (odpusťte, to sa nedá :D ) - taká ta prefláknutá trajektória - akurát tentokrát som to zalomil doľava v údolíčku pred Černošicáma (Sulava), pred kopcom Babka, so zámerom preskúmať trail pod názvom "133 zatáček".

Chvíľu som sa tam motal po poli, ale potom som našiel vyhliadku nad Černošicami, o ktorej bola v istých obskúrnych MTB kruhoch reč. Tá sa volá Staňkovka a štartujú tam paraglideri - je tam pekný zráz a pred zrázom taky očistený plácek, aby si tam mohli rozložiť tote plachty. Viz GoPro screenshot, je to tam celkom pekné. Potom sa ide takým dajme-tomu singláčikom, ktorý behom závratnej cca. minúty ležérneho zjazdingu ústi na vrchu Černošíc, kde sa ale opäť odbočuje doľava, späť do lesa a práve na ten trail.

Samotných "133 zatáčok" - ktorých je samozrejme asi tak 15, ale ok - začína až ďalej, ale predchádza tomu fakt krásny kúštek vrstevnicového singláča, zarezaného v strmom svahu a momentálne lemovaného fliačikmi zelenej trávy pomedzi oceánom hnedých listov. Romantika. Aj trail samotný je na miestne (biedne) pomery fakt uznania-hodná cestička. Jeho stav napovedá tomu, že sa oň niekto stará, a keď v polke dorazím na ďalšiu mini vyhliadku s lavičkou, tak už niet pochýb. Velice pekné.

Od lavičky vedú tie samotné zatáčky, a nebudem už naťahovať, tie sú... prvoplánové, peknejšie to neviem povedať. Zámer bol asi pekný, ale vyhotovenie nula bodov. Tenučká lajna, nezriedka off-camber, sa tesnými switchbackmi teperí dole prudkým svahom... dá sa to zísť, ale pomaly-opatrne a proste žiadna sláva. Každý, kto kedy postavil nejaký rozumný trail, vie, že na strmom svahu sa "rozumné" buduje extrémne ťažko a pomaly, a zatáčky obzvlášť.

Potom to prekrižuje zvážnicu a za ňou to pokračuje ešte zopár metrov až k železničným koľajniciam, pred ktorými je drop. Nerobím si srandu. Žiadny killer, skočiť sa dá, ale dojazd je len tak tak a za ním sú rovno tie koľaje... no bez komentára, proste bullshit. Kebyže to aspoň koncipovali ako roadgap až za tie koľaje - samozrejme patrične nadimenzovaný roadgap - tak akože dajme tomu, to je iný kaliber a treba k tomu inak pristupovať, ale hento nie je ani zábavné, ani bezpečné, ani to nepredstavuje nejakú zmysluplnú výzvu. Zbytočné trailbuilderské diletantsvo.

Potom som to zobral klasicky na Mrázek, ten už je ohratá pesnička, len teraz v inej oktáve :) Tentokrát to nenormálne šmýkalo, úplné mydlo, napriek pomaličkému tempu som si užil niekoľko iDopiče™ situácií, proste komédia :) Ale to už bolo fajn, aj také podmienky je dobré si osviežiť, takže spoko.

Posledná zastávka: Frantodrom. Z Černošíc presun cez želežničný most do Všenor a tam štveračka hore smerom na Jíloviště, a kopec Kámen. Toto bola najhoršia časť výjazdu, tá cesta do Jíloviště je raj pre automotokotov (ehm), hore kopcom ma tam na tesno obiehali 70+ km/h a nikto moc neriešil, že to je fakt nepríjemné.

Chválabohu som to prežil a hore na Kameni som sa napojil na ten Frantodrom. A to jest fajny szlak! Už vidno nejakú skúsenosť v stavbe, miestami celkom challenge, ale dokopy pekne namotaná trať. Bohužiaľ to bolo pod veľkým nánosom lístia a NaVoči a NaSuchejchPláštích som bol proste dosť neschopný (včetne parádneho záverečného dropu, ktorý mi ostal na nabudúce.) Ale je to výživné a relatívne rozumne spravené a ešte sa tam určite vrátim to patrične osoliť, keď budú lepšie podmienky.

Tá otrasná rovinka späť domov ma ale vôbec nebaví, takže som vo Všenoroch sadol do vlaku a vybavené. Okolo druhej som vystúpil v Chuchli a niekedy o pol tretej pred domovnou bránkou. Hotové.

Verdikt? Dobroš. Dokopy žiadna veľká hitparáda, ale skúsenosti cenné. Dáme znova.

comment Komentáre ku aktivite

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
trending_up Vzdialenosť
39,2 km
schedule Čas
02:50:00
landscape Nastúpané
780 m

cloudPodmienky

Priemerná teplota 11 °C
Počasie Prevažne sucho
Vietor Bezvetrie
directions_bike Bicykel: Specialized Enduro Expert 2014

directions_bike Posledné aktivity bikera

thumb_up0thumb_down

directions_bike SBCRide #3

trending_up 112,0 km
schedule 04:22:00
landscape 1 150 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike Prvé metre na NESPRÁVNOM BICYKLI

trending_up 14,0 km
schedule 00:38:00
landscape 200 m
thumb_up0thumb_down

directions_bike Radotín-Davle-Řevnice na SW Tarmacu

trending_up 87,0 km
schedule 03:43:47
landscape 1 019 m
keyboard_arrow_up