Otazka do plena. Kolko vam zhruba vydrzia klzne puzdra a reducery na tlmicoch Fox? Uz ma to stve, pretoze za sezonu uz budem musiet vymenit druhykrat (naj. 8600 km).
Dvorny natrojar petrag spravi obcas nieco aj pre mna:) Nove puzdra a capy, vsetko pekne namazane, pripravene na montaz.
Vlavo hore na foto su nove puzdra. Ktore z tychto dvoch je materialovo vhodnejsie? Nas nastrojar pouzil to lave.
Vpravo hore je cap pouzivany 3 roky. Po jeho demontazi zisteny tisicinovy ubytok na jeho priemere. Cela vola v okach tlmica je vlastne znicene/opotrebovane puzdro. Po tejto skusenosti vrelo odporucam nahradzat vsetky hlinikove capy za nerezove. Potom staci uz len menit puzdra v okach tlmicov.
Tiež mám podobnú skúsenosť ako PETERG. Na starom biku z roku 2008 som mal originál Fox tlmič a tam bolo púzdro ktoré vydržalo tri sezóny cca 8000km až potom chytilo vôľu, následne som kúpil nové origoš Fox púzdro s tou červenou klznou plochou a vydržalo ani nie pol sezóny cca 1500km. To pôvodné bolo úplne z iného matrošu, asi chlapci chceli niečo vylepšiť ale nevyšlo. Teraz na novom biku mám tiež kombináciu nerez a polymer tak uvidím ako to bude vyzerať po sezóne.
Dobre spravena kombinacia nerezovy cap + polymerove puzdro zvladla 13 000 km bez ujmy na zdravi a bude sluzit dalej. Ale neviem dokedy, lebo ram je na predaj .
po troch sezonach som sa dostal k voli na hornom cape tlmica (RP23+Canyon Nerve AM)aj ja (redureci doslova vypadli z oka (capu) po demontazi tlmica). tato tema je dost rozsiahla a najma plna protichodnych nazorov, preto sa chcem spytat na dlhodobe skusenosti. co odporucate? ak ma niekto domace riesenie a je dobre kludne kupim. sirku reducerov mam 22mm, sirka vnutornej diery 8mm, vonkajsia sirka redureru 16mm. typujem ze bude treba vymenit aj vlozku v oku tlmica. da sa to v pohode vymenit alebo treba speci nastroj?
Ja na mojom Reigne som mal tento problém tri krát za sezónu, bol tam akoby delený čap a ešte duralový, stále dochádzalo k vymláteniu púzdra tak som vysustrúžil z nerezu celý prestrkavací čap a odvtedy je kľud.
Chcel by som sa spýtať či by nevadilo ak by som na tlmič marzocchi roco dal vložky fox, teda ak budú mať presne tú istú veľkosť, pretože z Česka sa mi originál vložky marzocchi neoplatí kupovať kvôli cene poštovného. Ešte by som mal otázku na Martinčanov či ich nemajú náhodou u Markoviča pretože som tam videl ten istý reign čo mám ja.
Potesim vsetkych novych majitelov tlmicov Fox modeloveho radu 2013. Konecne si vo Foxe uvedomili najslabsiu cast svojich vyrobkov a pouzili novsiu koncepciu, ktora sa da aplikovat na stare tlmice.
Upozornil ma na to Andre zo SC.
Text z PinkBiku: New Shock Mounting Hardware: All FOX rear shocks will now utilize new polymer mounting hardware that completely replaces the long standing DU bushing method. The split polymer bushing (each side is pushed in separately, very much like most mount reducing hardware) is said to reduce friction by nearly 50%, a big number for bikes that feature a lot of shock eyelet rotation as they go through their rear wheel travel. Perhaps even more importantly than the decreased friction is FOX's claim that they are seeing the new mounting hardware last ten times as long on their mud slurry testing machines, a figure that is no doubt helped by the flanged bushing edges and O-rings. The hardware can be retrofitted to older shocks, as well - likely a worthy upgrade.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vlavo hore na foto su nove puzdra. Ktore z tychto dvoch je materialovo vhodnejsie? Nas nastrojar pouzil to lave.
Vpravo hore je cap pouzivany 3 roky. Po jeho demontazi zisteny tisicinovy ubytok na jeho priemere. Cela vola v okach tlmica je vlastne znicene/opotrebovane puzdro. Po tejto skusenosti vrelo odporucam nahradzat vsetky hlinikove capy za nerezove. Potom staci uz len menit puzdra v okach tlmicov.
Upozornil ma na to Andre zo SC.
Text z PinkBiku:
New Shock Mounting Hardware: All FOX rear shocks will now utilize new polymer mounting hardware that completely replaces the long standing DU bushing method. The split polymer bushing (each side is pushed in separately, very much like most mount reducing hardware) is said to reduce friction by nearly 50%, a big number for bikes that feature a lot of shock eyelet rotation as they go through their rear wheel travel. Perhaps even more importantly than the decreased friction is FOX's claim that they are seeing the new mounting hardware last ten times as long on their mud slurry testing machines, a figure that is no doubt helped by the flanged bushing edges and O-rings. The hardware can be retrofitted to older shocks, as well - likely a worthy upgrade.
čau ... píšem
a čo stieráky, neposielal si?
Kto má záujem píšte PM.
V slovkolexe to este nemaju
Zo Slovkolexom budeme radi, ked to bude 2031
Este stastie, ze viacej znamych pracuje v CR.
http://www.cyklosvec.cz/zbozi/439311/vlozky-vymezovaci/vlozky-6mm-do-ok-tlumice-fox-5-ti-dilne-vcetne-pouzdra/
http://www.cyklosvec.cz/zbozi/439335/vlozky-vymezovaci/vlozky-8mm-do-ok-tlumice-fox-5-ti-dilne-vcetne-pouzdra/