Minulý týždeň som jedného elektrikára slušne cez 100 kg (baz bajku a ruksaku) stretol na Kamzíku pri bufetoch (čakal som na spolujazdcov

). Prifrčal celý orosený k okienku, scháloval hotdog a tuším zemiakovú placku či také niečo. Vedľa stojacemi oteckovi so synom (tiež obaja na elektrike) veľmi vysvetľoval ako on jazdí na žiletke po hrádzi keď si chce zamakať a také tie reči okolo.... Potom sme ho s
Elle a
large stretli na 5bojárskej, nechali sme ho nás predbehnúť. Po pár desiatkach metroch už stál, vraj sa na tom ešte nenaučil jazdiť, predbehli sme ho my. Keď sme už sedeli na
Tesak party na BK tak znovu on - znovu prifrčal orosený, zaliezol do búdy a vyšiel s hamburgerom a dvomi pohármi - v jednom tuším cola a v druhom pivo. A pekne to znovu vedľa pri stole scháloval. Skrátka - Tour de bufety.
Nuž ak toto má byť prototyp e-cyklistu a máme sa tešiť, že aspoň nesedí doma na gauči a nepchá sa hotdogmi a hamburgermi pred telkou tak ďakujem pekne. Radšej nech na tom gauči zostane.
Ja sám sa neradím medzi hejterov elektriky, ak budem starý, boľavý, nevládny tak pri tom e-bajku asi tiež skončím lebo sedieť na gauči pri telke dlho nevydržím. Tiež ma serie keď fučím do kopca ako kosatka a okolo mňa prebehne ako taká laň mamička na
bicykli s košíčkom na psíka vpredu a košíčkom na nákup vzdau. Teraz je proste taký boom, je toho veľa, strašne veľa. Popri cestách na bilboardoch je ťažké nájsť jeden, na ktorom nie je elektrika ale normálny bajk. Aj Velocity už otvorilo vzadu novú miestnosť s elektrikou aj s novým názvom predajne. Je to proste biznis a už to nezastavíme. Kým to pôjde tak to budú predávať. Časom možno majitelia zistia, že kúpa novej
baterky nie je lacný špás a namiesto nej si znovu kúpia hambáč a hotdog a zostanú na gauči alebo zvolia inú - lacnejšiu alternatívu pohybovej aktivity.
Nás "pravoverných" je aj tak stále viac