Aby som zbytočne nezakladal novú tému napíšem to sem.
Už dlhšie vyberám nový bajk. Keďže väčšina výrobcov popredstavovala svoje modely na rok 2016, tak som svoj výber zúžil na dva modely. Konkrétne
Giant Trance 27,5 2 LTD a
Canyon Spectral 6.0 . Aby som to upresnil tak hľadám trail/am
bike na zdvihoch 130-140mm (viac nie).
Na Trancovi som jazdil pred rokom na testovačke v Kálnici. Bol som z neho pomerne nadšený, veď predsa človek často nejazdí na takom
bicykli 
ale odvtedy už nejaká doba prešla a ako som sa dostal ku výberu nového bajku, tak sa stal hlavným kandidátom. Láka ma hlavne maestro.
Spectral...tento rok som testoval iba verziu ex a tá mi naozaj nesadla - moc široké rajdy, krátky posed a akosika sa mi na ňom horšie šlapalo (možno použitými plášťami). Klasická verzia v kálnici nebola dostupná, verím ale že slová chvály sú opodstatnené. Aby som nezabudol, váha bajku nie je pre mňa najdôležitejšia, (na to sú iné rakety) ale predsalen ma zaujíma.
Veľkosť kolies nie je pre mňa rozhodujúca, avšak ako prestali robiť Spectral 29 tak som nenašiel nejakú adekvátnu náhradu.
Dnes do
hry vstúpil ešte
Spectral 2015 ktorý je momentálne v zľave na nie najhorších komponentoch. (kvôli nemu aj toto píšem, lebo predpokladám že dlho v ponuke nebude)
Doteraz som nespomenul limit - nie je presne daný, ale tak cca 2300 (viac jedine ak by sa našla ponuka, ktorá sa neodmieta - veď aj tak ej to dosť peňazí). S kúpou sa nechcem uponáhľať - aj tak je to bajk až na budúcu sezónu, ale ako som už spomínal, tak ten Spectral...
Ešte napíšem moje miery: výška - 186cm , dĺžka nôh 90-91cm a váha 70kg.
Tak a môžete radiť - som otvorený všetkým ponukám a nebránim sa ani iným návrhom