Kategórie
Bike-techAké kotúčové brzdy na MTB? # MTB # skúsenosti # poradenstvo # rady # jazda do kopca # technika jazdy # technické otázky
chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
-15% Shimano XTR BL-M9200/BR-M9200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky
246 €
-15%
MOC 289 €
-11% Shimano Deore XT BR-M8120 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm + plat. N03A
129 €
-11%
MOC 215 €
savings MAGURA MT Trail Sport hydr. brzdy, 4-piest/2-piest, páčky 1-Finger HC
132 €
savings
MOC 229,90 €
-15% Shimano Deore XT BL-M8200/BR-M8200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky P03A
191 €
-15%
MOC 225 €
-5% MAGURA MT Sport hydraulická brzda, páčka 2-finger, predná/zadná
51,99 €
-5%
MOC 61,99 €
-29% Shimano Altus BL-MT201 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1000 mm + plat. B05S
23,99 €
-29%
MOC 42,99 €
Výpredaj savings Shimano Deore XT BR-M8120 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1700 mm, OEM
149 €
savings
MOC 215 €
77,99 €
-19%
MOC 113 €
savings Shimano Altus BR-MT200 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1000 mm + platničky B01S
20,99 €
savings
MOC 36,99 €
savings Shimano Deore XT BR-M8120 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1 000 mm + plat. N03A
129 €
savings
MOC 205 €
savings Shimano G05S-RX brzdové platničky, organické
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
savings Avid Trail / Guide / G2 brzdové platničky, organické + oceľ
17,39 €
savings
MOC 29,99 €
Akcia -23% Jagwire Sport Organic Shimano brzdové platničky, organické
7,49 €
-23%
MOC 10,09 €
savings Shimano N04C brzdové platničky s chladičom, pre 4 piest. brzdy, metalické
23,99 €
savings
MOC 42,99 €
Ale zatial co som jazdil aj tie uplne najzakladnejsie Shimano brzdy, tak ma dokazali zastavit. Clovek si akurat zvykne co moze a co nie.
Brzdy brané tu z bazáru. Samozrejme nič nemôže byť kompatibilné, ani uchytenie radenia, ani adaptéry, tak som použil gheto riešenie. A funguje.
Kvôli čomu celý ten cirkus. Nechcel som meniť kotúče za shimano, kvôli ich životnosti. Avid je 200mm a shinamo má 203 mm čiže výmena adaptéra by nič nevyriešila. Možno by prasa malo sadnúť asi necelý 1 mm viac do kotúča, ale už to neriešim, brzdia dobre.
Vzadu mám 180mm kotúč a po výmene adaptéra za shimano všetko v pohode.
Čo sa týka výkonu, otestované v Tatrách a teda poriadne. Podľa tabuliek by mali byť Sainty o cca 45-50% silnejšie ako Avidy 7, to som nemeral ja, to som sa dočítal. Na avidoch došticky boli metaliky na saintoch doštičky asi organika, bez chladiča.
Osobné postrehy. Sú trochu silnejšie, dávkovanie pri veľkom výkone lepšie, ale keď chcem flekovať tak aj tu treba riadne ťahať za páčky. Hlavne pri dlhých zjazdoch sa naplo prejaví ich výhoda, proste ich neunavím a brzdný účinok stále rovnaký. Asi dvakrát som skúšal teplotu prasaťa a úplne v pohode, oproti Avidom menšie než polovičné teploty pocitovo. Však aj vidno z fotiek že Avidy sú proti nim taký drobček.
Tak za mňa spokojnosť, aj napriek problémom pri inštalácii neľutujem. Podotýkam mám od 95-104 kg (podľa sezóny a kondičky) a 29 kolesá.
ale ja nejdem tvrdit, ze nieco funguje lepsie abo horsie. proste musi byt vyladeny cely system, a pri systemoch s olejmi sa musi system ladit tak, aby teploty nemohli dosiahnut taku uroven, aku si konstrukteri mozu dovolit pri systemoch s DOT mediom. cize to, ze nejaky system s DOT je v rovnakej prevadzke vyrazne viac zohriaty, este vobec nemusi znamenat, ze je mimo prevadzkovych teplot.
http://www.epicbleedsolutions.com/blog/dot-brake-fluid-vs-mineral-oil/