Mne sa nezdá, že by bolo 30%-né stúpanie veľa. To skôr 30°. Ak sa nemýlim, tak 30% je 16,7°. A to je rovinka. Ak sa mýlim, tak ma hneď opravte (mám výpadky "vedomostí").
Z toho mi vyplýva, že autor myslel 30° a také stúpanie má tuším Schlossberg v Hainburgu, Čmelok aj Skalnatá, tuším tiež Konské hlavy. Čiže nič neobvyklé.
ja neviem ako je to zo stupnami ( ak mas uhlomer tak si to kukni ake je to stupanie ) ale z percentami by to malo byt jasnejsie a to na 1 m ( vodorovny ) pripada 0,3 m ( zvysleho-vyskoveho )
Inými slovami pri 30%stúpaní na vodorovný 1km nastúpaš 300 výškových metrov. A to je hovadsky veľa. Chrtom začína chýbať trojprevodník a my ostatní zosadáme.
Pri 30% stupani je uhol 13,5 stupna, cize nikto nemate pravdu (ale tmax bol najblizsie). V prepocte to znamena, ze na kilometri nastupate 135 vyskovych metrov.
Pri 30% stupani je uhol 13,5 stupna, cize nikto nemate pravdu (ale tmax bol najblizsie). V prepocte to znamena, ze na kilometri nastupate 135 vyskovych metrov.
Macka, kuva, teraz chcem vediet kolko je to metrov. Ako to vypocitam? A nechod na mna s nejakymi radianmi abo inymi sci-fi vecami, potrebujem polopatisticke vysvetlenie.
Škola bola u mňa dávno, ale matne si pamätám toto:
30%-né stúpanie = 300m výškových na dráhe 1000m
100% = 45°
EDIT: Hanbím sa, ale normálne som pozabudol na elementárne veci, ako je napr. ujo tangens. Jeho som použil na výpočet uhla, "pomer protiľahlej odvesny ku priľahlej odvesne". Tam som sa asi sekol...
Tých pôvodných 40°, čo som mal napísaných pri 100%, je chyba mojich prstov, zle som ťukol.
2jezus : ako som uz vyssie spominal je to 300 metrov na jednom kilometry a kedze 100 % = 45 st co je logicke lebo si daj trojuholnik o stranach 1 km a 1 km a prepona ti udava sklon ktory je presne 45 st .....
btw : biker skor ako uhly potrebuje vediet kolko nastupa cize percenta su pre neho dolezitejsie ...
2jezus : ako som uz vyssie spominal je to 300 metrov na jednom kilometry a kedze 100 % = 45 st co je logicke lebo si daj trojuholnik o stranach 1 km a 1 km a prepona ti udava sklon ktory je presne 45 st .....
Presne taketo vysvetlenie som potreboval.
A so zakladnou skolou na mna nechodte, z tej si uz nic napamätam
Tak sme si to pekne vysvetlili a môžme sa vrátiť k pôvodu tejto debaty, teda k tomu, že podľa "tlačových vyjadrení" je tam "brutálne" stúpanie 30%. Ako sme si ukázali, tak je to rovina. Malo by to byť 30°. marecej: Tak to teda pŕŕŕ! To sa mi nezdá...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: nie nemá
na to si jak prisiel prosim ta?
30%-né stúpanie = 300m výškových na dráhe 1000m
100% = 45°
EDIT: Hanbím sa, ale normálne som pozabudol na elementárne veci, ako je napr. ujo tangens. Jeho som použil na výpočet uhla, "pomer protiľahlej odvesny ku priľahlej odvesne". Tam som sa asi sekol...
Tých pôvodných 40°, čo som mal napísaných pri 100%, je chyba mojich prstov, zle som ťukol.
sklon = 100 x tan (uhol)
uhol = arctan (uhol/100)
100% = 45 stupnov
obraztek pre nechapavych
btw : biker skor ako uhly potrebuje vediet kolko nastupa cize percenta su pre neho dolezitejsie ...
vyrataj si uhol a pouzi pytagorovu vetu
Presne taketo vysvetlenie som potreboval.
A so zakladnou skolou na mna nechodte, z tej si uz nic napamätam
marecej: Tak to teda pŕŕŕ! To sa mi nezdá...