Tak ludia, bobry su uz v okoli Kosarisk :tmi: .. na jednom mieste myslim, spilili strom az na asfaltku (ale odpratany je). Dokonca su aj tam, kade ste dnes sli :lol: .. postavili tam hradzu. Mozno su uz aj vo Vydrici :rock:

Prílohy:

P1110830.JPG
P1110830.JPG 498.28 KiB thumb_up0thumb_down

P1110829.JPG
P1110829.JPG 478.56 KiB thumb_up0thumb_down

P1110826.JPG
P1110826.JPG 459.61 KiB thumb_up0thumb_down

P1110822.JPG
P1110822.JPG 464.02 KiB thumb_up0thumb_down

P1110821.JPG
P1110821.JPG 517.81 KiB thumb_up0thumb_down

P1110820.JPG
P1110820.JPG 439.33 KiB thumb_up0thumb_down

P1110813.JPG
P1110813.JPG 266.59 KiB thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil lto dňa 14.03.2011 - 12:04:27, celkovo upravené 1 krát.

13.03.2011 - 17:53:18
00
zeleznicka:
Chystam sa niekedy preskumat (asi pesi) tu vetvu, co isla z Majdanu pod Certov Zlab. Od asfaltky Jahodnik-Bukova je trasa jasna, ale v okoli Polamaneho som si ziadne stopy nevsimol, pricom popri potoku z Polamaneho smerom na Majdan som raz uz na biku siel (sem tam konar, ale dalo sa prejst, je to taky zabudnuty kut).

Zo severu: Pohodlna lesna cesta su modre bodky. Ostatne sa da prejst/pretlacit :) (zlte bodky), ale nie je to moc na bikovanie, skor exkurzia po trase. Zrejme niekde v najvyssom bode bola aj vyhybna, lebo v terene je vidno aj stopy trasy smerom na Planinku (cervene bodky). Zrejme pod Planinkou sa to napojilo na usek Dechtice - Dobra Voda. Tento prepoj sa nikde nespomina.

Usek Losonec - Boleraz som chodil po trase z cervenych bodiek. Zo statnej cesty Losonec - Horne Oresany treba na zaciatku stupania kusok za Losoncom odbocit vlavo do lesa na lesnu cestu.
Ale uz som tam par rokov nebol. Ta trasa bola fajn. Uplne prva cast ide chvilu aj po telese zeleznicky. Okolo stoziaru sa ide po modrej znacke. Modra potom isla tak ako su modre bodky, ale tam to tusim bolo orientacne narocnejsie. Z Bolerazu sa da pokracovat po polnej ceste do Dolnych Oresian.

Nejake info sa da najst aj tu:
http://www.zskosariska.edu.sk/zeleznica/

Prílohy:

Losonec-Boleraz-dolneOresany.JPG
Losonec-Boleraz-dolneOresany.JPG 86.47 KiB thumb_up0thumb_down

prekazka-DVoda.JPG
prekazka-DVoda.JPG 186.23 KiB thumb_up0thumb_down

majdan-polamane-vlciaren.JPG
majdan-polamane-vlciaren.JPG 184.46 KiB thumb_up0thumb_down

13.03.2011 - 21:03:17
00
kurna ti bobrici su fakt makaci ale rubu dost vysoko az mi to pripomenulo inych bobrikov bo ked sa ohnu hned ich sekne v chrbte :rofl:
13.03.2011 - 21:12:19
00
jj, teraz som tie fotky od Luba zaregistroval. Kua, normalne ze karpatska skodna.
13.03.2011 - 21:13:26
00
Z jednej strany tazia lesaci, z druhej bobry :rofl: a ked dostavaju tu hradzu, pocitam, ze zacnu stavat dalsie, tak zatopia aj asfaltku a budeme bike-raftovat :lol:, uz mi na FB okomentoval fotky Vcelin-majster, ze zabi bobra zachranis Vcelin :D, no postupuju jak Napoleon, zrejme im v tom pomohol minuly rok, ked tolko prsalo a furt bola velka voda v potokoch. Zato ako som dnes pozeral, ramena Dunaja okolo ostrova Sihot totalne vyschute tak, jak som este nevidel :o

Naposledy upravil lto dňa 14.03.2011 - 12:04:40, celkovo upravené 1 krát.

13.03.2011 - 21:22:48
00
aj potok popri asfaltke od Kosarisk smerom k Medenym Hamrom je vyschnuty. Sme sa dnes tomu cudovali. Pritom kazdym rokom je tam o tomto case kopec vody z topiaceho sa snehu.
13.03.2011 - 21:29:01
00
No tak to je sila, lebo tam som vzdy videl plno vody :o .. minuly a predminuly rok zaplavilo kamenolom vzdy koncom marca :D
13.03.2011 - 21:33:51
00
Malo by sa to začať normálne strielať lebo začínajú robiť kopec škody aj na záhorí a pritom sem boli dovlečení z rajchu.nemá to prirodzeného nepriatela a bobor je schopný prejsť mnoho km,aby našiel podmienky ma budovanie hradov a bazénov a keď sú už aj vo vidrici tak to ešte len narobia bordel.
Slepá ochrana zvierat nič iné.
13.03.2011 - 22:06:17
00
zeleznicka:
Chystam sa niekedy preskumat (asi pesi) tu vetvu, co isla z Majdanu pod Certov Zlab. Od asfaltky Jahodnik-Bukova je trasa jasna, ale v okoli Polamaneho som si ziadne stopy nevsimol, pricom popri potoku z Polamaneho smerom na Majdan som raz uz na biku siel (sem tam konar, ale dalo sa prejst, je to taky zabudnuty kut).
Ak si pozrieš mapu čo som dal na ňu vyššie odkaz, nedá sa z toho niečo vyčítať? http://www.rail.sk/arp/slovakia/history/map/423b3.gif http://www.rail.sk/arp/slovakia/history/h423-2.htm
Zo severu: Pohodlna lesna cesta su modre bodky. Ostatne sa da prejst/pretlacit :) (zlte bodky), ale nie je to moc na bikovanie, skor exkurzia po trase. Zrejme niekde v najvyssom bode bola aj vyhybna, lebo v terene je vidno aj stopy trasy smerom na Planinku (cervene bodky). Zrejme pod Planinkou sa to napojilo na usek Dechtice - Dobra Voda. Tento prepoj sa nikde nespomina.Nejake info sa da najst aj tu:http://www.zskosariska.edu.sk/zeleznica/
Vyznačil si to správne, ale mapa je neprehľadná :) Úsek od Chotárnej cesty po Planinku bol, ale bola to len konská "štreka". Presný priebeh neviem, takže som to v mape nevyznačil. Čo ale viem, že išla až ďalej ako si naznačil. Na ľavej strane chotárnej cesty končila vo "Ferpánovej linaji"-zvuková podoba lokality. Tam je viditeľný násyp.

Podobné konské boli aj pod Mihalinovou-bol tam aj most a ďalšia kúsok ďalej smer Suchánka-tam sú stopy dobre viditeľné-násypy, koniec sa volá Naháčska kýčer. Po prekročení chotárnej cesty smer Dobrá Voda-Dankéch lúka, je to už horšie. Stopy sú menej viditeľné

Úsek Prekážka-pod Cerovú až k asfaltke smer Naháč je skoro nezjazdný, raz som sa o to pokúšal, ale bolo tam dosť blata. Nasledujúci úsek po modrú TZT je fajn. Ďalej smer dobrovodská fabrika je zjazdný, ale keďže tam býva dosť rozsiahla ťažba, tak je zbytočné tam ísť.

Na mape zobrazené červenou-úsek železničky od fabriky, nie je veľmi zjazdný, je to zarastené, iba pár úsekov sa využíva ako súčasná lesná cesta.
Ešte sme nespomenuli úsek na Slopoch, ale tam je to okrem konca v Antaličkách bez problémov zjazdné, rovnako ako aj následná asfaltka na Širokú a do Hladnej. Aj keď trať išla nie vždy po súčasnej asfaltke, vedľa nej sú pekne vidno násypy. Úsek od Lalkovej skaly (pod dobrovodským hradom) nie je veľmi zjazdný, smer obec je to potom zarastené. V Doline nad domami ide po trati náučný chodník.
No dúfam, že zainteresovaní pochopili a ostatní? Tí asi ani nie :)
Usek Losonec - Boleraz
Ja som svoju trasu znázornil v mape, čiže niekedy v budúcnosti vyskúšam tvoj variant.

K fotkám bobrov-je to zaujímavé. Čiže kto chce vidieť bobra v Malých Karpatoch, stačí mu ísť do okolia Košariska, byť ticho a čakať :D

Prílohy:

Zeleznicka1.jpg
Zeleznicka1.jpg 175.25 KiB thumb_up0thumb_down

Oresany.jpg
Oresany.jpg 173.02 KiB thumb_up0thumb_down

13.03.2011 - 22:07:14
00
to iron.head:
spojnica je vlastne ta hruba ciarkovana seda ciara co vyznacuje hranicu VO.
13.03.2011 - 22:35:48
00
dnes bolo super, ešte 3 takéto výjazdy a odmontujem malú placku aj z MTBčka :tmi:
13.03.2011 - 22:38:58
00
2 wukie:
Z historickej mapy toho moc nevycitas, akurat to, ktorou dolinou to ide a zda sa, ze sa to klukati niekde na luke, kde je teraz pristresok na zltej znacke. Pokracovanie na asfaltku Jahodnik - Bukova je mimo mapy.
Okolo Slepeho vrchu som uz tiez hodne dlho nesiel, ale trafil by som :) Sem tam si dam singlacovy zjazdik zo Slepeho Vrchu, ale to urcite poznas.
13.03.2011 - 22:50:06
00
Malo by sa to začať normálne strielať lebo začínajú robiť kopec škody aj na záhorí a pritom sem boli dovlečení z rajchu.nemá to prirodzeného nepriatela a bobor je schopný prejsť mnoho km,aby našiel podmienky ma budovanie hradov a bazénov a keď sú už aj vo vidrici tak to ešte len narobia bordel.
Slepá ochrana zvierat nič iné.
Presne podľa hesla - zabi bobra, zachrániš strom!
13.03.2011 - 23:00:44
00
dnes bolo super, ešte 3 takéto výjazdy a odmontujem malú placku aj z MTBčka :tmi:

A Konske hlavy vyslapes na strednej ? :P
13.03.2011 - 23:26:45
00
Len nech tie bobry pekne aj Vydricu prehradia, aspon ta dolina bude zaujimavejsia. A vytvorene "bazeny" umoznia rozvoj dalsich foriem zivota. Priroda si poradi, netreba do toho zasahovat. Bobry tu kedysi boli, to len ti lesaci su tu umely prvok a skodna, co treba odstranit.

Naposledy upravil Jezus dňa 14.03.2011 - 00:01:21, celkovo upravené 1 krát.

13.03.2011 - 23:37:20
00
keyboard_arrow_up