erikmir : usek havrania skala-havranica je v podstate tlacenie, havranica-zaruby je ciastocne prenasanie a ciastocne pekny pojazd, zaruby-ostry kamen je ciastocne prenasanie a ciastocne AM/EN zjazd na hrad. Raz za cas je to fajn si dat, ale v tvojom pripade neviem

Z ostreho kamena po cervenej je to na jednom useku paradny smykavy zjazd, strmost na urovni cervenej na Stary Hrad oproti Strecnu, ale len par metrov, pokial nie je blato alebo prilis sucho je to celkom pekne.Potom je to nudna zvaznica az pod Klokoc, kde je vyzivny stupak /ale da sa vyslapat/ potom je to pekny chodnik . Zo sedla Uhliska treba ist po zvaznici na sever popod Vapennu az na zltu, odtial mozes 100m vytlacit na vrchol. Ak by si to siel po cervenej s bajkom, na vrchole urcite hodis
bajk dole. Je to nejazditelne, tam sa chodi opatrne aj peso.Dalej je celkom pekny zjazd , s pod malej vapennej kratky vyslap a znovu zjazd, kde su nejake konare a vcelku treba opatrne. Dalej je to tlacenie po cervenej, to je najlepsie obist po zvazniciach pod Petrklinom. Skalku - Hubalovu treba cez oboru, alebo spodnou zvaznicou pod Vysokou. Pokial by si to chcel ist cez Taricove skaly a este by si vlastnil bajk /nehodil ho z Vapennej dole/, tak tu by si ho uz 100% dobrovolne zahrabal. Ist po cervenej hore na Taricove skaly som este neskusal a ani nechcem

Z Hubalovej na Cermak pekna cesticka, nic zvlastne, potom trochu stupanie pod Skalnatu, odtial po cervenej je to brutalny slapak, ak este budes mat silu , tak tu ju urcite stratis. Ale da sa to nejako vyniest v zuboch. Lepsie je po zvaznici a kusok za Skalnatou hore na cervenu. Je to pekne slapatelne. Potom hreben je fajn. Trochu zvlneny, zjazd z Javoriny je niekedy vcelku srandovny, vyslap na Cermaka narocnejsi, ale da sa. Potom vyzivny zjazd, ale nic tazkeho. No a potom uz len 10000x klasika po cervenej. Ukoncil by som to ale z Kamzika po cervenej na Zeleznu a odtial potom popod Kramare na zeleznicnu stanicu. Takto upravena trasa bude asi max. 2200 vyskovych, pokial by si to obchadzal kde treba, tak poobede nemas co robit

.. preto ako silva pise, treba zacinat v Novom Meste

edit: dano5, predbehol si ma

.. a zhodili sme sa na mieste zhodenia bajku

.. ale pravda je, ze hreben Vapennej som s
bajkom absolvoval asi 3x, za cca 25 minut sa to da prejst (akurat teraz neviem ci Uhlisk, alebo od Mesacnej/ ak je sucho. Ked to clovek takto ide prvykrat tak je to drsne, druhykrat uz je to lepsie, 3x uz pohoda. Clovek si navykne , pride mu to uplne normalne a moze sa posunut na vyssi level cyklo turistiky, napr. tlacenie bajku v Malej Fatre

.. ked si zvykne aj na to, pride cas na Velky Rozsutec

edit2: druha vec je, ze na plny prejazd MK treba mat fakt brutalnu kondicku a more casu, pretoze aj to co siel wukie, je len light varianta so skratkami. Je to asi 5000vyskovych, zacina sa v Bzinciach a trasuje hrebene, ziadne zbabele obchadzky Pusta-Ves cez pole do Dobrej Vody a pod.

Povodne som to chcel 21.juna dat, ale nie je kazdy slnovrat sviatok, takze to skipujem a pojdem sa asi dorazit s dupacmi na Inovec