Ja ich mám doma a rozmýšľam, že kúpim niečo kvalitnejšie. Keď s tým chcete povoliť nejaký viac dotiahnutý kónus, tak sa to všelijako krúti a vyskakuje. Je to predsa len kus plechu.
Ja ich mám doma a rozmýšľam, že kúpim niečo kvalitnejšie. Keď s tým chcete povoliť nejaký viac dotiahnutý kónus, tak sa to všelijako krúti a vyskakuje. Je to predsa len kus plechu.
Mám ich tiež, ale používam len na pridržanie kónusu. Druhý kľúč na utiahnutie už použijem klasický masívny vidlicový. (Netreba tenký kónusový.) Takto mi to funguje bez problémov.
MageZ ak budes utahovat s rozumom, t.j. nie stupat na 4ku imbus plnou vahou tak posluzia dlho podobne som kupil ked lidl este zacinal a nebyt dvoch ktore dostali nohy vsetky su v maximalnom poriadku
vladoNMak myslime ten isty tak v lidli byva na utahovanie kolies aut, tam je >70Nm - pre hlinnikove zavity nepouzitelne
Mal som dojem, že sa predával spolu s cyklo vecami a náradím. Mal som naň zálusk.
No ale keď je to tak, ako hovoríš, budem sa musieť poobzerať po niečom inom.
Zopakujem svoj príspevok o meraní uťahovacieho momentu. Jednak som ho doplnil o foto a potom verím, že niekomu pomôže...
Na improvizované lacné a pritom dosť presné meranie momentov pre domácu dielňu používam digitálny silomer/váhu za pár drobných, http://www.banggood.com/Wholesale-Luminous-Digital-Handy-Scales-For-Luggage-Fishing-Portable-40KG-80LB-p-53067.html ktorým pôsobím na rameno kľúča. Na imbusové kľúče mám prípravok z trubky na ktorej je 220mm od konca očko na zakvačenie váhy. Jednou rukou držím imbusák, druhou naň nasuniem spomínaný trubkový nádstavec, zakvačím váhu a ťahám. Ťahať treba tak, aby sila pôsobila kolmo na rameno.
Trubku viem tiež nasunúť napríklad na malý T kľúč v z malej golasady (viď foto)
Na račni veľkej golasady mám drôtené očko na zakvačenie váhy vzdialené tiež 220mm od osi otáčania.
Prečo rameno dlhé 220mm? Lebo ak na váhe zmeníš jednotky na libry (pounds), tak číselný údaj pri ramene sily 220mm priamo zodpovedá Nm.
Takto viem merať momenty v rozsahu prakticky od 0 do 80Nm.
Nevýhodou je samozrejme "neergonómia" tohoto nástroja, čiže trochu nepraktické. Výhodou cena a rozsah merania. Použiješ pre pravý, či ľavý závit
PS: Ono skúsenému technikovi väčšinou stačí doťahovať s citom. Týmto prípravkom si občas "skalibruješ ruku" aby si získal lepšiu predstavu o tom, čo je so "s citom"
Kice Skusal si to porovnavat aj s realnym momentovym klucom? Riesenie sa mi lubi, no neviem aka presna moze byt vaha za 3 dolare, ktora ma meraci rozsah 0-40kg
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dik laco za objav
http://www.bicycles.sk/shop/naradie/konusove-kluce-2ks/5917/
Mám ich tiež, ale používam len na pridržanie kónusu. Druhý kľúč na utiahnutie už použijem klasický masívny vidlicový. (Netreba tenký kónusový.) Takto mi to funguje bez problémov.
http://www.extranaradie.sk/extranaradie-sk/eshop/16-1-Momentove-kluce/0/5/449-Momentovy-kluc-2-24-Nm-3-8
http://www.extranaradie.sk/extranaradie-sk/eshop/16-1-Momentove-kluce/0/5/2002-Momentovy-kluc-2-24-Nm-1-4
Mal som dojem, že sa predával spolu s cyklo vecami a náradím. Mal som naň zálusk.
No ale keď je to tak, ako hovoríš, budem sa musieť poobzerať po niečom inom.
Na improvizované lacné a pritom dosť presné meranie momentov pre domácu dielňu používam digitálny silomer/váhu za pár drobných, http://www.banggood.com/Wholesale-Luminous-Digital-Handy-Scales-For-Luggage-Fishing-Portable-40KG-80LB-p-53067.html ktorým pôsobím na rameno kľúča. Na imbusové kľúče mám prípravok z trubky na ktorej je 220mm od konca očko na zakvačenie váhy. Jednou rukou držím imbusák, druhou naň nasuniem spomínaný trubkový nádstavec, zakvačím váhu a ťahám. Ťahať treba tak, aby sila pôsobila kolmo na rameno.
Trubku viem tiež nasunúť napríklad na malý T kľúč v z malej golasady (viď foto)
Na račni veľkej golasady mám drôtené očko na zakvačenie váhy vzdialené tiež 220mm od osi otáčania.
Prečo rameno dlhé 220mm? Lebo ak na váhe zmeníš jednotky na libry (pounds), tak číselný údaj pri ramene sily 220mm priamo zodpovedá Nm.
Takto viem merať momenty v rozsahu prakticky od 0 do 80Nm.
Nevýhodou je samozrejme "neergonómia" tohoto nástroja, čiže trochu nepraktické. Výhodou cena a rozsah merania. Použiješ pre pravý, či ľavý závit
PS: Ono skúsenému technikovi väčšinou stačí doťahovať s citom. Týmto prípravkom si občas "skalibruješ ruku" aby si získal lepšiu predstavu o tom, čo je so "s citom"