martinovic

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment31.05.2020, 21:07

Nejak sa podoba na Lagom. Nejaky link na detaily? nasiel som to len na polskom fore, predajca ktory od neho dovaza toto https://www.ekspresdokawy.pl/pl/o/mlynek-do-kawy-delicio-zf64w---grind-by-weight-10227.html ma info od vyrobcu v cine ze take nieco chystaju.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment31.05.2020, 20:43

Do vyroby ide lacny sd flat od cinskeho vyrobcu (vyraba zf64 ktory predava bplus).

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment31.05.2020, 16:44

niekde som cital ze vzostup o 1°C zvysi vodivost o cca 8% teplota zdaleka nie je zanedbatelna pri urcovani tds na zaklade elektrickej vodivosti.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up1thumb_down
comment28.05.2020, 20:35

Na Lelit PL41PLUST by Ti vedel e-kavickar.sk spravit cenu cca. 550 eur (pri osobnej navsteve urcite ), to mas za cenu Silvie ale s PID regulaciou naviac, a na mlyncek Eureka Mignon Specialita asi 350 eur. Stoji za pokus sa spytat ... pripajam sa k odporucaniu.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment28.05.2020, 19:30

problem je ze aj ked das pid na boiler zavislost teploty hlavy nieje ani zdaleka linearna (odpustenie false pressure, flush, dry pumps) pri teplote boilera pod 100 stupnov nebude tlak na naplnenie hlavy, to je stroj na naucenie sa rutiny ktora bude nasledne opakovana. Riadenie teploty boilera pstat...

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment28.05.2020, 18:18

Manuálnych La pavonistov je tu málo, niečo na podporu https://youtu.be/3CDNlmPUyzw pid je pekna vec ale lp ma gradient boiler, hlava takze co ovladat pid? btw ta extrakcia bez stabilizacie stroja mohla byt tak pri 3 bar.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment25.05.2020, 20:39

Skusal som 1:2.5 ci podobne, ale nejak ma to riedke neberie. Tu na fore ma Unicu cikorg, moze napisat svoje skusenosti, ale samozrejme je to mozne, pre relevantnu statistiku treba vela vzoriek... som zvedavy ako sa ti budu pozdavat unimodalne kamene, ono to vyssie br bude ine ako to co mas...

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up2thumb_down
comment25.05.2020, 18:22

nejak to dusite chlapci, ja idem teraz 1:3 😀 https://youtu.be/W6aHDtN2ZHA peterg: unica pid sa riesila aj a kaffee-netz, kolega ju ma z casu na cas sa pid sprava divne

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment21.05.2020, 20:58

e61 bude mat opakovatelnejsi vysledok zvlast ked na silvii musis robit temp surf. Pred unica pid (problemovy pid niekedy divne prestreluje teploty, nema izolaciu, nema shot timer) by som uprednostnil ecm classika pid alebo spominany quickmill. Specialita je ok za podobnu cenu zvaz este niche zero.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment05.05.2020, 22:15

tema bola magnifico vs specialita obe maju 55mm magnifico ma diamond inside tj nejaky coating. Inak som specialitu mal, hopper mlyncek za dany peniaz lepsi moc nekupis kazdopadne by som uz v podobnych cenach pozeral na domace pouzitie inam.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment05.05.2020, 19:20

magnifico je verzia mignon specialita pre de trh s kamenmi diamonds inside ci ako to marketingovo volaju. Stoji cca o 100 euro viac a prinos pravdepodobne ziadny oproti standardnemu modelu https://www.coffegarden.sk/Eureka-Mignon-Specialita-15BL-Black-d314.htm

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment05.05.2020, 18:31

K espressu: profitec sa rychlejsie nahreje ale tepelna stabilita bude asi o dost horsia (maly boiler, mala tepelna kapacita hlavy na vyrovnanie teploty pocas extrakcie). Mara X zda sa pri domacom pouziti funguje bez flushovania. E61 sa ale bude o nieco dlhsie nahrievat (aj ked ma nieco ako boost...

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment04.05.2020, 08:41

Na espresso je m47 vhodnejsia, na ine metody nema zmysel menit.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment26.04.2020, 13:42

Ramon1: skor to vidim na kombianciu geometria/otacky plus sd alebo si nemal nastavene mletie dost jemne. Ja som mal zatial vzdy problem s konickymi ale nebol to mlyncek kalibru f10 s tym ze pod istu hrubku uz nevedel mliet (aj pri zjemnovani mletia to tieklo rychlo). Dalsia vec ked si nemal uplne...

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment15.04.2020, 22:55

a to pijete take cerstve? mne vychadzaju najlepsie shoty ked ma kava cca mesiac.

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment11.04.2020, 22:06

martinovic bavime sa o RR45. Ja som svoj predal za 30 eur. ok zmiatla ma ta 37sd dlho som tu nebol

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment11.04.2020, 21:28

warloo93 Podla mna je to velmi nedoceneny mlyn. Parametre ma vyborne. Kebyze si este dorobis blow out system tak za tie prachy sa neda zohnat nic lepsie. ja si skor myslim že je precenený čo tam chceš dorábať veď fúkač je tá manžeta hore

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment11.03.2020, 21:30

Dalsia vec je ze na konickom tecie vsetko ukazkovo (naked pf) pri aktualnom concepte viem ist s ssp bud bloom shot 1:1 s extrakciou okolo 1 minuty alebo Ek style shot 1:3 ale s tlakom znizenym na 6 barov. Ani jedena z uvedenych moznosti s m47 nie je mozna ta funguje na 1:2 +- 0.3

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up2thumb_down
comment11.03.2020, 21:22

Mal som znatelny rozdiel pri zmene tds (viac Mg a viac buffra) pri pouzivani konickeho kamena (kinu M68) konkretne pri omniroaste z concept kedy kava ktora nema mat aciditu bola kysla a nemal som uz kam posunut extrakciu. Moja domienka je ze konicky kamen ma prilis siroku distribuciu castic,...

O káve Tréning, výživa, zdravie

favorite0thumb_up0thumb_down
comment09.03.2020, 20:16

ano chapem zas ku kafateku slayer, este versalab M4 na tmavsie veci a mas velku trojku zo Seattlu

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up