Nové modely okuliarov Shimano – vidieť nevídané

Na cestách číha mnoho skrytých prekážok. Obzvlášť ak je ostré svetlo alebo, naopak, šero. Vtedy je vyhýbanie sa prekážkam obtiažnejšie. Ako to vyriešilo Shimano?

Nové aj vylepšené existujúce špičkové okuliare od tejto japonskej spoločnosti sú navrhnuté pre všetkých, ktorí jazdia v rôznych svetelných podmienkach. Pritom ponúkajú viac, ako iba ochranu zraku či tlmenie svetla. Čo majú modely Technium2, Technium L a Twinspark2 spoločné? A naopak, v čom sú rozdielne? Na začiatok vám prezradíme, že hlavným spoločným znakom je technológia RIDESCAPE, ktorá nielen zvyšuje ochranu zraku, ale zároveň zvýrazňuje farby a vykreslenie nerovností na ceste, v lese, na štrku alebo aj pri jazde mestom.

Shimano Technium2 okuliare, Shimano Technium L okuliare

Technológia šošoviek RIDESCAPE

Táto Shimanom patentovaná technológia zahŕňa šesť rôznych vyhotovení šošoviek, ktoré sú vyladené pre rôzne jazdné podmienky a typy terénu. Od extrémne jasných, slnečných dní na cestnom bicykli, cez jazdu striedajúcich sa tieňov na lesnom chodníku, až po naháňanie sa za tlmeným svetlom pri večernej jazde poľnými cestami.

RIDESCAPE prepúšťa správne množstvo svetla, čo zvyšuje viditeľnosť. Detaily, ktoré by ste za normálnych okolností videli ako vyblednuté, matné alebo ploché, sa stanú jasnejšie, lepšie definované a živšie.

  • RIDESCAPE ES - „Extra Sunny“, táto šošovka je vhodná do jasných slnečných dní. Minimalizuje prepúšťané slnečné svetlo a redukuje tiež oslnenie od cesty, čím oddaľuje únavu očí. Vďaka tomu tiež rozlíšite lepšie textúry na ceste pred vami.
  • RIDESCAPE HC - Ladené sú pre denné svetlo, filtrujú odlesky od cesty, vykresľujú živšie farby a zlepšujú kontrast.
  • RIDESCAPE RD - Táto šošovka je stvorená pre cestných cyklistov. Je nastavená tak, aby zvýrazňovala farbu ciest a zvyšovala kontrast na jej povrchu. Skôr tak zbadáte prekážky a tiež to oddiali únavu očí.
  • RIDESCAPE GR - Vykresľujú aj veľmi jemné farebné prechody, aby vám nič neušlo, nech už je úsek, po ktorom idete, akýkoľvek - od štrku po asfaltovú cestu.
  • RIDESCAPE OR - „Off Road“ sú určené do terénu. Redukujú náhle oslnenie, keď slnko nepravidelne presvitá cez stromy. Taktiež dodajú vášmu pohľadu vysoký kontrast, aby ste včas zbadali nástrahy trailu pred vami.
  • RIDESCAPE CL - Jazda v zamračenom počasí, šere či podvečer bude bezpečnejšia vďaka šošovke, ktorá prepúšťa viac svetla, zároveň redukuje odlesky svetiel od mokrej vozovky

Okuliare TECHNIUM2

Nové okuliare Technium2 sa vyznačujú ľahkým, ochranným celorámovým dizajnom pre celodenné pohodlie na cestách, trailoch a všetkom medzi tým. Integrované vetracie otvory na vrchu aj spodku zorníka vám pomôžu jasne vidieť aj vtedy, keď sa z vás za jazdy začne pariť, alebo keď sa neočakávane zmení počasie.

okuliare Shimano Technium2
Nosový mostík poskytuje optimálne prispôsobenie, podľa vlastných potrieb. Zakrivené, mäkké stranice sa lepšie integrujú so súčasnými cyklistickými prilbami a zaručujú, že okuliare držia na svojom mieste bez ohľadu na to, aká hrboľatá bude cesta.

Rámy tohto radu sa vyznačujú konštrukciou z Arkema Rilsan® G850 Rnew® - číreho, vysokovýkonného polyamidu, ktorý obsahuje 45 % biozložiek. To pomáha znižovať emisie uhlíka počas výrobného procesu.

Okuliare Technium2 sú k dispozícii s tromi rôznymi možnosťami šošoviek RIDESCAPE: RD pre cestnú jazdu, OR pre horskú cyklistiku alebo GR pre gravel. Každý z týchto variant sa dodáva aj s vymeniteľnou, náhradnou čírou šošovkou. K dispozícii sú 4 farebné varianty a ich hmotnosť je 27,4 g.

Okuliare TECHNIUM L

Technium L ponúkajú ešte ľahšiu konštrukciu okuliarov s polovičným rámom. Tieto okuliare vážia len 26 gramov. Dizajn jednodielnych šošoviek poskytuje optimálnu odolnosť a pohodlie. Sú ideálne na dlhé jazdy po cestách, náročné výlety na horských bicykloch, alebo gravelové dobrodružstvá od úsvitu do súmraku.

okuliare Shimano Technium L
K dispozícii sú s rovnakými tromi možnosťami šošoviek RIDESCAPE ako ich ekvivalent s plným rámom (RD, OR alebo GR) a náhradnými čírymi šošovkami, no v ponuke sú aj s fotochromatickou šošovku Photochromic Grey. Táto šošovka automaticky mení percento priepustnosti svetla pri vystavení rôznym úrovniam UV žiarenia. Ak je okolie tmavé, šošovka je takmer čistá; keď je svetlo, šošovka získa tmavší odtieň. Na výber sú dve farby s rôznymi šošovkami.

Okuliare TWINSPARK2

Hľadáte všestrannosť? Dobrý pomer výkonu a hodnoty? Twinspark2 budú tie správne okuliare pre vás. Majú konštrukciu polovičného rámu, čo im dodáva skutočne nízku hmotnosť – iba 25,3 gramu. Dodávajú sa so šošovkou RIDESCAPE HC, ideálnou pre jazdu na dennom svetle. Môžete rátať s filtrovaním odleskov od asfaltu a spoľahnúť sa na zaostrenie detailov povrchu cesty pred vami.

Shimano Twinspark2 okuliare deep red, Shimano Twinspark2 okuliare black, Shimano Twinspark2 okuliare white
Rovnako ako ponuka okuliarov Technium2 a Technium L, aj Twinspark2 sú odolné voči poškriabaniu, odpudzujú vodu a obsahujú novú ľahkú polyamidovú šošovku Shimano bez obsahu bisfenolu A (BPA).

Ponuku okuliarov Shimano nájdete v našom MTBIKER eshope.
Zdroj fotografií: SHIMANO
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.
Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen PR článok

Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen

Predstav si kopce s výhľadom na oceán. Kopce, kde sa začali písať dejiny horskej cyklistiky. Tam, v tieni tisícročných sekvojí, sa zrodila aj značka bicyklov Marin.
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
keyboard_arrow_up