Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe?

Giro Coalition svojimi unikátnymi vlastnosťami nastavuje nový štandard pre ľahkú full face prilbu. Poď sa spolu s nami pozrieť na to, čo ju robí takou výnimočnou.

Značka Giro dopĺňa svoju ponuku full face prilieb. V minulom roku prišli s modelom Insurgent. Ten bol ale určený pre zjazdovú cyklistiku či freeride a teda jeho vlastnosti boli orientované hlavne na bezpečnosť a odolnosť. Prilba Coalition je však určená na jazdu na trailoch alebo enduro. Musí spĺňať často náročné, protichodné kritériá nízkej hmotnosti, dobrého odvetrania a maximálnej ochrany. Dajú sa vôbec tieto vlastnosti skĺbiť? Ako si s tým poradil jeden z popredných výrobcov prílb?

Giro Coalition Spherical prilbaGiro Coalition Spherical prilba

Nabitá technológiami

Táto certifikovaná prilba poskytuje pokročilú ochranu hlavy vďaka technológii Spherical Technology™ powered by Mips®. Jedinečný dizajn využíva dve samostatné škrupiny, ktoré pomáhajú zvládať nárazové sily. Materiál a hustotu vnútornej a vonkajšej výstelky je možné optimalizovať pomocou progresívneho vrstvenia, aby pomohla zvládnuť široký rozsah nárazových síl.

Keď skombinujete výhody progresívneho vrstvenia so špičkovým systémom ochrany mozgu MIPS®, ktorý je navrhnutý tak, aby pomáhal presmerovať rotačný pohyb preč od mozgu, získate podstatne komplexnejšiu ochranu.

Giro Coalition Spherical prilba, Matte Black, Giro Coalition Spherical prilba, Matte Metallic Coal/Mineral, Giro Coalition Spherical prilba, Matte Dark Shark Dune
Coalition Spherical poskytuje o 11 % účinnejšie chladenie než prilba Giro Insurgent Spherical, ktorá je sama o sebe už špičkou vo svojej kategórii. Dokáže konkurovať odvetraniu a chladeniu niektorých konkurenčných cestných prílb. Masívne predné vetracie otvory sú spojené so zadnými otvormi, slúžiacimi na odoberanie tepla pomocou hlbokého vzduchového kanálu.

Giro Coalition Spherical prilbaGiro Coalition Spherical prilba

Rovnako ako pri mnohých iných konštrukciách značky Giro, aj vo vnútri prilby Coalition sa skrýva jedna z najpôsobivejších inovácií - nový systém ochrany brady Halo. Ten kombinuje chránič brady s materiálom Pebax® (materiál s výborným pomerom tuhosti a pružnosti) a elastomérové puzdro. To je integrované do EPS vrstvy, ktorá absorbuje a rozptyľuje kinetické sily v prípade nárazu. Táto technológia 2-krát prekonáva štandardný certifikačný test priehybu chrániča brady.

Giro Coalition Spherical prilba

Celý deň v pohode

„Jazda na traile dnes znamená niečo iné. Čoraz agresívnější terén, výkonnejšie bicykle a rozšírené používanie e-MTB vytvárajú dopyt po full face ochrane s celodenným komfortom, keď potrebujete šliapať,“ povedal produktový dizajnér Giro a bývalý enduro pretekár Garrett Tollett. „Zatiaľ čo naši jazdci na Rampage a najnáročnejších DH tratiach sa budú i naďalej spoliehať na model Insurgent, model Coalition sme navrhli tak, aby spĺňal požiadavky na ľahkú a pohodlnú celotvárovú prilbu s pokročilou ochranou, ktorá jazdcom umožní v rámci progresívneho vývoja trailového jazdenia zvládať stále ťažšie veci a jazdiť rýchlejšie.“

Giro Coalition Spherical prilba
Okrem ochrany a chladenia zlepšuje pohodlie jazdca aj rad ďalších funkcií, ako odvod potu vďaka výstelkam DryCore™, ochrana proti zápachu Ionic+™, dve sady odnímateľných lícnych výsteliek rôznych rozmerov, ktoré pomôžu doladiť správne dosadnutie prilby a zapínanie Fidlock®.

Kľúčové vlastnosti prilby

  • hmotnosť iba 800 g pre veľkosť M/L
  • technológie Spherical Technology™ powered by Mips®
  • systém Halo Chinbar
  • pracka Fidlock®
  • výstelky DryCore™ pre odvod potu z čela
  • certifikáty: CPSC, NTA, ASTM-1952-DH, ASTM-2032-BMX, CE EN1078
  • veľkosti: XS/S, M/L, XL/XXL
  • farebné prevedenia: Matte Dark Shark Dune, Matte Black, Matte Metallic Coal/Mineral

Giro Coalition Spherical prilba
Odporúčaná maloobchodná cena prilby je stanovená na hodnotu 339,95 €. Viac informácií sa dozviete na webovej stránke značky Giro. Prilby tohto výrobcu na cestnú, mestskú, horskú či zjazdovú cyklistiku nájdete aj v našom MTBIKER eshope.
Zdroj fotografií: GIRO
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela PR článok

Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela

Nešťastné pády nie sú doménou len začiatočníkov. Stačí, že si ako najbližší cieľ dáme zvládnuť náročný rockgarden alebo gap. Možností ochrany je hneď niekoľko a zopár kúskov si dnes ukážeme.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
keyboard_arrow_up